Sund Kost >> Andre

Nyre Sten-Bevis Din Kost

Oversigt

Nyresten tegner sig for næsten tre millioner lægebesøg og over en halv million skadestuen ture hvert år i Usa, ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse. Den hårde aflejringer udvikle sig i dit urinvejene, og ofte forårsage smerte, indtil de er gået gennem urinen. Mens den specifikke årsag er stadig ukendt, genetik, dehydrering, inaktivitet, medicinske tilstande, såsom visse kræftformer og spisevaner kan bidrage. Ændre din kost til at fremhæve bestemte fødevarer og begrænse andre kan hjælpe med at forhindre eller minimere nyresten symptomer.

Jupiterimages/Polka Dot/Getty Images

Kan B-12 Skud Medføre Nyresten?

Vitamin B-12 giver mulighed for en normal dannelse af røde blodlegemer og hjernens funktion. Ældre voksne, strenge vegetarer og personer med mave-sygdomme såsom Crohns sygdom, kan kræve, at kosttilskud for at opfylde den anbefalede 2.4 mikrogram per dag. B-vitaminer, uanset om der modtages gennem kosttilskud eller injektioner, er ikke skadelig for mennesker, tendens til nyresten, siger National Kidney Foundation. Andre kosttilskud kan udløse eller forværre dine symptomer, men herunder C-vitamin, D-vitamin og fiskeolie kosttilskud, der indeholder calcium.

Stockbyte/Stockbyte/Getty Images

Kan Energidrikke Give Nyresten?

Energidrikke ikke direkte forårsager nyresten. Undgå tilsat sukker, dog, og drikke masser af vand kan hjælpe med at reducere dine symptomer, ifølge University of Maryland Medical Center. Mange energidrikke er høj i sukker. De afgår også mindre plads i din kost for en sund væsker som vand, og de leverer heftig mængder af koffein. At drikke mere end 500 milligram koffein per dag, der kan forårsage dehydrering. Dette øger din risiko for nyresten, fordi væsker hjælpe din krop med at skylle overskydende stoffer, såsom urinsyre og calcium, som crystalize til at danne sten. Energi drikke indeholder omkring 50 til 300 mg koffein per 8-ounce servering. De vil også ofte indeholde yderligere stimulanser, såsom ginseng, som kan forværre koffein bivirkninger.

Jupiterimages/Comstock/Getty Images

Er Kreatin Bidrage til nyresten?

Kreatin er et stof, nyrerne og leveren producere for anvendelse af dit blod og muskler. Det er også fundet i sports-gearet kosttilskud. Selv om effekten af kreatin kosttilskud på nyre sundhed er fortsat kontroversielt, i henhold til en "Klinisk Journal of the American Society of Nephrology (asn)" rapport, der blev offentliggjort i juli 2007, flere små undersøgelser har knyttet kreatin og nyresygdom. I det ene tilfælde er en mand, har oplevet kvalme, opkastning og smerter efter at tage 5 gram kreatin dagligt i fire uger. Efter at rehydrere og stoppe bruge kreatin, hans symptomer spredes. Forskerne konkluderede, at alle kosttilskud skal være forhåndsgodkendt i mennesker med nyreproblemer. Selvom undersøgelsen ikke behandle nyresten specifikt, nyre lidelser øger din risiko for nyresten. Kreatin kan forårsage effekter, der skader nyre sten nyttiggørelse, herunder tørst, hovedpine, angst, aggression, søvnighed, hjertebanken abnormiteter og, i alvorlige tilfælde, blodpropper og slagtilfælde.

Hemera Teknologier/AbleStock.com/Getty Images

Kan Nyre Sten Hæve Kreatin Niveauer?

Nyrefunktion har været forbundet med øget kreatin niveauer, ifølge en 2007 "Klinisk Journal of the American Society of Nephrology (asn)" rapport. I to tilfælde, voksne med nedsat nyre-relaterede sundhedsproblemer viste forhøjet niveau af kreatin, når symptomer, såsom kvalme og opkastning var til stede. De var også tage kreatin kosttilskud, dog. Nyresten er ikke kendt for at øge kreatin niveauer på deres egne. Høje niveauer af andre stoffer, såsom calcium og urinsyre, der er forbundet med nyre sten. Når urinsyre eller calcium ophobes i urinveje, de danner nyresten.

Jupiterimages/Photos.com/Getty Billeder

Gør Protein Indtag Indvirkning Nyresten?

Animalsk protein, herunder kød og fisk, kan bidrage til nyre sten. Som rige kilder af puriner -- stoffer, der forekommer naturligt i de fleste fødevarer -- kød, fisk og skaldyr udløse urinsyre produktion under fordøjelsen. Overdreven urinsyre er en væsentlig risikofaktor for nyresten. Til at sænke din risiko, National Kidney Foundation anbefaler, at begrænse animalsk protein, herunder oksekød, kylling, fisk, svinekød og æg, til 4 til 6 ounce per dag. Lavere purin protein alternativer omfatter quinoa, bønner, linser og fedtfattig mælk og yoghurt.

Goodshoot/Goodshoot/Getty Images

Gør Kalium Hjælper med at opløse nyresten?

Kalium er et mineral, der spiller en vigtig rolle i nerve funktion, blodtryk og muskel kontrol. Selv om det ikke er kendt for at opløse nyresten, kalium kan bidrage til at forebygge flare-ups, ifølge University of Maryland Medical Center. Du kan høste kalium fra kosttilskud, men sunde fødevarer er den bedste kilde, fordi de giver også andre værdifulde næringsstoffer og ikke udgør en risiko for bivirkninger. Voksne kræver 4,700 milligram af kalium per dag. "Meget god", kalium-kilder, der indeholder 300 eller flere milligram per portion, omfatter mælk, yoghurt, bananer, kartofler, kalkun, fisk, gulerødder, bønner og squash.

PhotoObjects.net/PhotoObjects.net/Getty Images

Ikke At Tage For Mange Mineraler Give Nyresten?

To mineraler, calcium og natrium, der kan bidrage til nyre sten. Overskydende natrium får dig til at frigive mere calcium i urinen, som kan føre til, at calcium-holdige sten. Lægerne generelt tyder begrænsning af natrium til 2.000 milligram per dag, siger National Kidney Foundation. At skære ned på natrium, sæson fødevarer med naturlige urter i stedet for bordsalt og vælge friske fødevarer, såsom grønne salater og hjemmelavet suppe, over dåse og stærkt forarbejdede fødevarer. Spise en calcium-rige fødevarer med hvert måltid kan hjælpe med at forhindre oxalat sten fra udviklingslande, fordi calcium binder med oxalat i fødevarer, hvilket reducerer dets absorption i din krop. Nærende calcium kilder omfatter fedtfattig mælk, fedtfattig yoghurt, dåse laks og sojabønner. Supplerende calcium kan øge din calcium niveauer alt for, at øge din risiko for nyresten.

Comstock Images/Comstock/Getty Images

Gør Kaffe og Koffein Forårsager nyresten?

Kaffe og andre koffein kilder, der ikke direkte forårsager nyresten. Hvis du er tilbøjelig til oxalat sten, indtager rigelige mængder af chokolade, kaffe eller sort te-som alle indeholder koffein og oxalat-kan øge din risiko for symptomer. Forbrugende store koffein fra fødevarer, drikkevarer eller kosttilskud kan forårsage dehydrering, hvilket også øger nyre sten risiko. University of Maryland Medical Center anbefaler nyre sten syge forbruge to til fire kopper af koffein-fri grøn te for forbedret wellness.

Jupiterimages/Comstock/Getty Images

Hvor Meget Mælk jeg Drikker, og Ikke Få nyresten?

I modsætning til calcium kosttilskud, er højt indtag af calcium-rige fødevarer kan hjælpe med at beskytte dig mod nyresten, ifølge Office for Kosttilskud. Fedtfattig mælk sænker din krop urinsyre i blodet, som værn mod urinsyre-med sten. De fleste voksne har brug for 1.000 mg calcium per dag, som kan opfyldes ved at forbruge omkring 3,5 kopper fedtfattig mælk.

Jupiterimages/Photos.com/Getty Billeder

Ikke Drikke Tranebær-Druesaft Hjælpe Passere Nyresten?

Tranebær-druesaft kan øge hydrering, som sænker din risiko for nyresten, og kan hjælpe dig med at skylle ud sten, når de danner. Tranebær-druesaft indeholder oxalater, men som kan bidrage til calcium oxalat sten, ifølge University of Maryland Medical Center. Det kan også bidrage til urinsyre sten. Fordi tranebær juice hjælper med at forhindre urinvejsinfektioner, kan det beskytte mod struvite og brushite sten-mindre almindelige typer af nyre sten. Din bedste mulighed for at slippe nyresten er vand. At tage smertestillende medicin og drikker mindst seks til otte glas vand om dagen, plus en før sengen og en i løbet af natten, som regel gør det muligt for sten til at passere inden for 72 timer.

George Doyle/Stockbyte/Getty Images

Ikke Drikke Alkohol Gør Nyresten Værre?

I modsætning til vand, fedtfattig mælk og urtete, alkohol ikke hjælpe med at forhindre nyresten ved at øge hydrering. Alkohol kan også bremse dit stofskifte og bidrage til vægtøgning, øget din risiko for at udvikle nyresten. For reduceret symptomer, University of Maryland Medical Center tyder på at undgå alkoholiske drikke, såsom øl og vin, og drikker mindst seks til otte glas vand dagligt som en del af en sund, afbalanceret kost.

Jupiterimages/Comstock/Getty Images

Kan Nødder og Grønne Grøntsager give nyresten?

Nødder og grønne grøntsager, herunder Swiss chard, spinat, roer, grønne, spinat og persille, der er nærende fødevarer. Fordi de indeholder høje niveauer af oxalsyre, for stort indtag kan øge din risiko for oxalat-holdige nyresten. Antioxidanter kan hjælpe med at reducere nyresten symptomer, så fremhæver andre antioxidant-rige fødevarer, såsom tomater, squash, blåbær, peber og hele korn, der er vigtigt, siger University of Maryland Medical Center.

Om Forfatteren

August McLaughlin er en sundhed og seksualitet forfatter, podcast-vært og forfatter af "Pige Boner: Den Gode Pige 's Guide til Seksuel Empowerment" (Hestemakreller Udgivelse, 2018). Hendes artikler vises i DAME Blad, Cosmopolitan.com the Huffington Post og mere, og hun elsker at forbinde med læserne via hendes blog og sociale medier. augustmclaughlin.com

ADVERT

Mest populære