Sund Kost >> Ernæring

Tang Vs. Spirulina

Skrevet af Maia Appleby; Opdateret: 06 December, 2018

I de seneste år, ernæringsmæssige produkt producenter har udnyttet fordelene af planter, der vokser i oceaner og søer. Tang, en brun tang, er en pålidelig kilde til jod, og kan hjælpe til at afværge infektioner, ifølge New York University Langone Medical Center. Spirulina, mikroskopiske blå-grønne alger, der vokser i varme alkalisk vand i områder med milde klima, er rigere på næringsstoffer og højere proteinindhold end tang.

Mineraler

Tang og spirulina hver give små, supplerende mængder af vigtige mineraler. To spiseskefulde af tang indeholder .28 milligram jern, 12 milligram magnesium, 4 milligram fosfor og 9 mg kalium. Spirulina er rigere på disse mineraler, med 2 milligram jern -- en niendedel af den anbefalede daglige indtagelse af kvinderne og en femtedel til mænd-samt 14 milligram magnesium, 8 milligram fosfor og 95 milligram af kalium, levering 1 til 5 procent af din daglige anbefalede indtag for hver af disse mineraler.

B-Vitaminer

Spirulina indeholder også flere vitaminer end tang. En servering af spirulina er en rig kilde til B-vitaminer, der giver mere end en femtedel af dit daglige behov for riboflavin, plus 15 procent af thiamin og 6 procent af niacin, du har brug for hver dag. Den samme mængde af tang giver kun .005 mg thiamin, .015 mg riboflavin, .047 mg niacin og 18 µg folat, giver dig mindre end 5 procent af dit daglige behov for hver af disse næringsstoffer. B-vitaminer arbejder sammen om at producere røde blodlegemer. De skal også hjælpe dine muskler og organer til at vokse og til at spille en rolle i at frigive energi fra kulhydrater i din mad.

Protein

Hvis du forsøger at øge dit protein indtag, spirulina, som er omkring 62 procent protein, er det bedre valg. Mens en servering af tang har mindre end .2 gram protein, det samme som serverer størrelsen af tørrede spirulina indeholder 4 gram protein, den samme mængde af protein i en spiseskefuld jordnøddesmør. Selv om dette er mindre end protein-indhold i fødevarer såsom kød, nødder, frø, bønner og fuldkorn, spirulina kan hjælpe dig med at tilføje en lille mængde af protein til dit måltid, en snack eller drik.

Advarsler

Tager i alt for meget tang eller spirulina kan være farligt. Vand planterne optager stoffer fra deres miljø og kan indeholde store mængder af tungmetaller, der kan give sundhedsmæssige problemer hos mennesker, der indtager dem. Institute of Medicine anbefaler, at voksne får 150 mikrogram jod, hvor tang er en rig kilde, per dag, men nogle tang kosttilskud indeholder op til 57,000 mikrogram jod per kapsel, i henhold til NYU. Tager i denne meget jod kan føre til jod toksicitet. Ligeledes, spirulina, der vokser i vand, der indeholder bly eller kviksølv kan indeholde giftige mængder af disse metaller. Hvis du bruger disse planter, forskning, deres producenter og læse etiketter for at sikre, at du tager et sikkert produkt.

Om Forfatteren

Maia Appleby er en NASM-certificeret personlig træner med mere end 15 års erfaring i fitness-branchen. Hendes artikler har været udgivet i en lang række forskellige trykte magasiner og online publikationer, herunder den Gale Encyclopedia of Nursing and Allied Health, New Moon og Netværk Bodybuilding.com.

ADVERT

Mest populære