Sund Kost >> Kost

Hvordan til at Holde en Baby Sund i Din Livmoder

Skrevet af Sara Ipatenco; Opdateret 17 December 2018

Nu, at du har en baby vokser inde i dig, sund levevis er afgørende for vækst og udvikling af din lille én. Din læge har sandsynligvis givet dig en masse gode råd om, hvad de skal gøre og hvad ikke at gøre, men i sidste ende sundheden for dit barn, afhænger af de valg, du foretager. Den gode nyhed er, at det er forholdsvis enkelt at tage sig af dig selv og din voksende baby ved at lave et par ændringer i din daglige rutine.

Få Prænatal Pleje

Prænatal pleje er afgørende for sundheden for dit ufødte barn. Planlæg din første aftale med en fødselslæge, så snart du har mistanke om, at du er gravid. Lægen vil afgøre, hvor langt henne du er, og give dig en forventet slutdato. Ved senere besøg vil din læge udføre en ultralydsundersøgelse, lytte til dit barns hjerte slå og kontrollere din vægt og blodtryk. På forskellige tidspunkter i løbet af din graviditet, din fødselslæge vil køre blodprøver for at kontrollere, om din sundhed, samt kontrollere for eventuelle misdannelser og sygdomme, dit ufødte barn måtte have.

Spise Rigtigt

Den mad, du spiser, spiller en vigtig rolle i udviklingen af dit ufødte barn. Din baby har brug for visse næringsstoffer til at understøtte en ordentlig vækst, og den eneste måde hun får dem, er, hvis du spiser de rigtige fødevarer. Omfatter en bred vifte af fuldkorn, frugter og grøntsager i din kost. I tillæg til jern og fiber, disse fødevarer også levere folat, som forhindrer visse fosterskader. Spis magert kød, bønner og nødder, så du får masser af protein, et næringsstof, der er afgørende for en normal vækst. Drik fedtfattig mælk og spise ost og yoghurt, som godt. Disse fødevarer indeholder calcium, som dit barn har brug for korrekt knogleudvikling. Drik masser af vand. Ordentlig hydrering reducerer din risiko for forstoppelse og hæmorider, og kan også sænke din chance for for tidlig fødsel eller tidlig arbejdskraft, ifølge Mayo Clinic.

Øvelse

At få nok motion vil hjælpe med at forhindre dig i at få for meget vægt under din graviditet, men det har flere fordele. Regelmæssig motion kan give dig mere energi og hjælpe dig sove bedre. Fysisk aktivitet kan forbedre dit humør og øge din selvtillid. Motion kan hjælpe med at få dig klar til levering også, ifølge den Amerikanske Graviditet Forening. At være aktiv i hele din graviditet kan forkorte dit arbejde og kan nedsætte din risiko for komplikationer under fødslen. Tal med din læge om passende øvelser for dig.

Hvad vi skal Undgå

At dyrke en sund baby, du bliver nødt til at undgå visse ting, der kan forårsage skade. Må ikke ryge, drikke eller bruge narkotika i løbet af din graviditet. De kan forårsage fosterskader og alvorlige sundhedsmæssige problemer for dit ufødte barn. Pass på bløde og unpasteurized oste som brie, feta og blå, fordi de kan harbor en farlig bakterie kaldet listeria, som kan forårsage abort. Steam kødpålæg, før du spiser dem til også at forhindre, at forurening fra den listeria-bakterier. Spring sværdfisk, konge makrel, tilefish og haj, fordi de kan indeholde store mængder kviksølv, som kan skade dit barns udvikling af nervesystemet. Spis ikke rå eller utilstrækkeligt kød eller æg, fordi de også kan være bærere af bakterier, der kan føre til farlige fødevarebårne sygdomme. Begræns dit indtag af koffein fra kaffe, te og sodavand, og ikke drikke urtete uden at konsultere med din læge først.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

ADVERT

Mest populære