Sund Kost >> Kost

Er Jicama Sundt?

Skrevet af Michelle Kerns; Opdateret December 20, 2018

Også kendt som yambean, Mexicansk kartoffel eller Kinesisk majroe, jicama er en lav-kalorie-anlæg root, der kan tilføje kostfibre, antioxidant forbindelser, og en række vitaminer og mineraler til din kost. Jicama kan vokse op til 6 pund. Når spises rå i salater eller som en del af en grøntsags-skuffen, det har en sprød, knasende konsistens og en smag, der ligner en blanding af pære og kartoffel. Ligesom andre knolde, jicama kan også være sauteret, brændt eller brugt i supper og braises. Jicama er brun skræl er ikke spiselige, og skal fjernes før spisning eller madlavning. Hvis du køber jicama med blade intakt, og kassér dem. Bladene af jicama planten er giftige.

Kostfibre

En kop rå jicama skiver indeholder næsten 6 gram kostfibre, et beløb, der leverer 24 procent af det AMERIKANSKE Department of Agriculture ' s anbefalede daglige tilførsel af fiber for raske, voksne mænd og kvinder efter en 2,000 kalorie diæt. Ligner kartofler, jicama indeholder både opløselige og uopløselige fibre. En kost rig på opløselige fibre kan hjælpe med at forhindre diabetes og forhøjet kolesterol. Høj uopløselig fiber indtagelse kan regulere afføring, og kan mindske din risiko for at få tyktarmskræft. Mennesker, der omfatter høj-fiber fødevarer i deres måltider regelmæssigt kan også være mindre tilbøjelige til at lide af forhøjet blodtryk, hjertesygdomme, slagtilfælde og fedme.

Vitaminer

Jicama giver cirka 40 procent af det anbefalede daglige indtag af C-vitamin i hver kop rå skiver. C-Vitamin hjælper med at holde hud og knogler sunde og understøtter immunforsvaret fungerer. At spise masser af det, kan hjælpe med at forhindre hjertesygdomme, kræft, slidgigt og højt blodtryk. Jicama også indeholder 4 procent af det anbefalede daglige indtag af folat og vitamin E i hver cup. Folat, også kendt som vitamin B-9, er af afgørende betydning for vækst, udvikling og vedligeholdelse af nervesystemet, mens E-vitamin aids i syntesen af røde blodlegemer og optagelsen af andre vitaminer som vitamin K.

Mineraler

Hver kop rå jicama giver 4 procent af en voksen persons daglige behov af mineraler som jern, magnesium, kalium og mangan. Kroppen kræver disse mineraler for at fungere korrekt. Magnesium, kalium og mangan bidrager til knogle vækst og vedligeholdelse, mens jern er afgørende for røde blodlegemer syntese. Alle spiller forskellige roller i energi metabolisme, muskelsammentrækning og sundheden i nervesystemet. En kost, der mangler fødevarer rige på disse mineraler kan gøre dig mere tilbøjelige til at udvikle osteoporose, anæmi, hjertesygdomme, forhøjet blodtryk og slagtilfælde. Jicama indeholder andre mineraler, såsom calcium, zink og selen, og i meget mindre mængder.

Antioxidanter

Ifølge USDA Food and Nutrition Service, hvidkødede grøntsager som jicama er en god kilde til phytonutrients. Fytonæringsstoffer, der er plante-baserede kemikalier, der har en stærk antioxidant beføjelser. Den Amerikanske Diætetiske Association oplyser, at de er i stand til at hæmme muligheden for ustabil til frie radikaler-forbindelser fra at forårsage skade på din DNA eller cellulære væv. En høj indtagelse af antioxidant-rige fødevarer kan nedsætte din risiko for hjertesygdomme, grå stær, cancer, diabetes og neurodegenerative sygdomme som Alzheimers sygdom. Forskelligt farvede grøntsager giver forskellige antioxidanter, og ernæringseksperter anbefaler, herunder råvarer af hver farve i din kost.

Om Forfatteren

Michelle Kerns skriver til en bred vifte af print-og online publikationer og har specialiseret sig i litteratur og videnskab emner. Hun har fungeret som en bog klummeskribent siden 2008 og er medlem af National Book Critics Circle. Kerns studerede engelsk litteratur og neurologi ved UC Davis.

ADVERT

Mest populære