Sund Kost >> Sunde Måltider

Er Jerntilskud Vandopløselige?

Skrevet af Matthew Lee; Opdateret 14 December 2018

Jernsalte er den mest almindelige type af supplerende jern for en væsentlig grund: deres evne til at bryde ned i vandet. I det omfang, som de bryde ned i vand varierer meget, dog med nogle jernsalte er meget mere opløselige end andre. Selv om de fleste er jerntilskud i det mindste noget vand-opløseligt, strygejern og-ikke opløses i vand. Da dette påvirker din krops evne til at håndtere overskydende jern, bør du begrænse dig til den anbefalede daglige indtagelse af 8 mg for mænd og 18 mg for kvinder.

Jernsalte

Supplerende strygejern typisk kommer i en af to former: jernsalte eller jern-og salte. Svarer til bordsalt, at disse strygejern salte bryde ned i deres bestanddele i vandet. På trods af deres lavere jernindhold, din krop kan bruge disse opløselige former af jern meget nemmere end at rent jern. Men disse opløselige former af jern præsentere nogle problemer i din krop. Desværre, mere opløselige former af jern er mere tilbøjelige til at reagere med fedtstoffer til at producere frie radikaler, som kan forårsage skader på celler i hele din krop.

Opløselighed og Absorption

Din krop har brug for at konvertere jern jern til ferro-jern, før de bliver i stand til at bruge det. Som et resultat, jern-og jernsalte tendens til at være mere vandopløselige end jernsalte. For eksempel, jernsulfat, ferrogluconat, og jern-og laktat alle opløse meget let i vand, mens jern (iii) sulfat og jern (iii) citrate opløses meget langsomt. Dette resulterer i, at din krop bliver i stand til at bruge mellem 89% og 100% af jernet i jern-og salte, men kun 31 procent til 34 procent af jern i jernsalte.

Sandt vandopløselighed og Toksicitet

Nogle næringsstoffer, såsom B-vitaminer og C-vitamin, er virkelig vand-opløselig. Dette betyder, at de næringsstoffer, der kan opløses i vand i kroppen, som gør det muligt for dig at udskille overskydende mængder i urinen. Selv om jerntilskud er vandopløselige, strygejern, at de indeholder, er ikke. Som din krop ikke let at udskille overskydende beløb, for meget jern kan være giftige. Heldigvis, vil du nødt til at tage mindst 20 milligram jern for hvert 2,2 kilo kropsvægt for at opleve jern toksicitet. Men fordi selv det beløb i to daglige kosttilskud kan nedsætte mængden af zink i din krop, bør du være forsigtig med ikke at tage for meget jern i en dag.

Stigende Absorption

Strygejern kommer i to former: hæm-og nonheme. Din krop let absorberer hæm-jern, som er den type, der findes i kød og andre animalske produkter. Desværre, strygejern kosttilskud indeholder alle nonheme jern, som er sværere for kroppen at absorbere. Dette er fordi nonheme jern nemt binder med andre stoffer i din kost, som gør strygejern mere vanskeligt at absorbere. Som citronsyre og C-vitamin er blandt de eneste stoffer, der øger jernoptagelsen, en måde at øge din jern niveauer er at tage letopløselige jerntilskud med citrus juice.

Om Forfatteren

Matthew Lee har været at skrive professionelt siden 2007. Tidligere og aktuelle forskningsprojekter, der har undersøgt effekten af en diagnose af brystkræft på livsstil og mental sundhed og overholdelse af livsstil-baseret (dvs ernæring og motion) og medicinsk behandling behandling programmer. Han har en Master of Arts i psykologi fra Carleton University og arbejder mod sin doktorgrad i sundhedspsykologi.

ADVERT

Mest populære