Sund Kost >> Kost

Jerntilskud & Orange Juice

Skrevet af Megan Bethany Grover; Opdateret 09 December, 2018

Jerntilskud er til gavn for forebyggelse og / eller behandling af jern-mangel anæmi, eller IDA. Som du vil opdage, at C-vitamin i orange juice er lige så vigtigt. Folk skal have tilstrækkelige jerndepoter, på grund strygejern funktion i hæmoglobin er ilt transport. Hæmoglobin, der findes i de røde blodlegemer, kræver strygejern stramt binder sig til ilt-molekyler, som er transporteret til lungerne og kroppen væv. IDA årsager hæmoglobin-niveauet til at falde, ilt for at være ineffektivt overført og træthed og andre symptomer til følge.

Strygejern Former

Hæm-og nonheme jern er de to kosten former af jern. Hæm-jern findes i kød og er den mest biotilgængelige form, som 20 til 30 procent er absorberet. Nonheme jern findes primært i planter og er mindre opløselige. Kun 1 til 10 procent af det er absorberet. C-Vitamin-eller ascorbinsyre -- er den stærkeste, strygejern forstærker, hvilket reducerer jern jern til ferro-jern. Den primære jern-hæmmere i kosten omfatter tanniner, som te og rødvin, og phytates, såsom nødder, frø, kerner og korn. De forhindrer nonheme jern fra at være ordentligt absorberet.

Udsatte Personer, der

Den gennemsnitlige person har behov 18 mg jern om dagen, men dette er afhængig af hendes behov og hendes kosten strygejern kilder. Blodtab og vækst hænger sammen med et øget behov for jern. Menstruerende, gravide kvinder, såvel som børn har højere krav end voksne mænd. Jernmangel er også forbundet med kost lave i hæm jern og høj i phytates. Vegetarer og veganere, som forbruger meget lidt at ingen hæm jern, er nødt til korrekt at overvåge deres kost for at forhindre, at IDA.

Orange Juice

Biokemiker David Bender fra University College London anbefaler tidskrævende 25 til 50 mg C-vitamin pr måltid, for i tilstrækkelig grad at øge jernoptagelsen. Dette er kun en fordel, hvis du indtager det på samme tid som et måltid, eller når du tager et jerntilskud. En 8-ounce glas friskpresset eller fra-koncentrat orange juice indeholder mere end det nødvendige beløb, og vil øge jernoptagelsen fra måltid eller som supplement.

Advarsler

Hvis du er i risiko for IDA, konsultere din læge, før at tage et jerntilskud. Jernophobning er giftige, og folk, der ikke er i fare, bør undgå at tage kosttilskud.

Om Forfatteren

Megan Grover er en arbejdsgruppe ernæringsekspert i besiddelse af en Bachelor of Science fra Waynesburg Universitet og har en Master of Science i human ernæring fra University of Sheffield. Hun har erfaring i den primære og sekundære videnskabelig forskning.

ADVERT

Mest populære