Sund Kost >> Sunde Måltider

Behøver Jerntilskud Altid Ændre Afføring?

Skrevet af Erin Coleman, R. D., L. D.; Opdateret 14 December 2018

At tage jerntilskud kan gavne dig, især hvis du har-eller er i risiko for at udvikle -- jern-mangel anæmi. Du kan dog opleve nogle ubehagelige bivirkninger, mens de tager jerntilskud. Selv om jern kan påvirke afføring, for at tage jerntilskud ikke nødvendigvis betyder, at du vil have en ændring i din afføring.

Afføring Ændringer

Selv om ændringer i afføring ikke altid forekommer, når man tager jerntilskud, diarré, forstoppelse og sort afføring, som er meget almindelige bivirkninger, bemærker, MedlinePlus. Du kan opleve en eller alle af disse tarm ændringer, når du begynder at tage jerntilskud -- især hvis du tager store doser. Men personer, der tager mindre doser af jerntilskud, eller dem, der indtager multivitaminer, der indeholder jern, kan ikke opleve nogen tarm ændringer.

Reducerer Forstoppelse og Diarré

Heldigvis er der et par måder til at hjælpe med at lindre forstoppelse og diarré forårsaget af at tage jerntilskud. Hvis du oplever forstoppelse fra jerntilskud, en skammel skyllemiddel ofte hjælper med at rette problemet. Tal med din læge for at se, hvilken type af afføring skyllemiddel bør du tage til lindring. At øge din fiber og probiotiske indtagelse kan hjælpe med at reducere eller eliminere diarré. Probiotika er rigelige i yoghurt og kefir og er tilgængelige i supplement form. Fiber-rige fødevarer omfatte hele korn, bælgfrugter, frugt, grøntsager, nødder, frø og fiber-berigede fødevarer.

Jern Toksicitet Bekymringer

Selv om nogle ændringer i tarm bevægelser er fælles og forventet, når man tager jerntilskud, visse ændringer i din afføring er grund til bekymring. University of Maryland Medical Center rapporterer, at indtagelse af for meget jern fra kosttilskud kan forårsage blodig diarré, opkastning og endda død. Derfor, selv hvis du har jern-mangel anæmi, tag kun den dosis af jern, der anbefales af din sundhedspleje udbyder, og se dig læge omgående, hvis du oplever blodig afføring.

Kilder i kosten af Jern

Mange voksne kan få alle de ernæringsmæssige strygejern, de har brug for ved at spise en velafbalanceret kost, der indeholder jern-rige fødevarer. Få dine jern fra andre fødevarer i stedet for kosttilskud kan hjælpe dig med at undgå ubehagelige tarm ændringer. Prøv jern-rige magert kød, fjerkræ, fisk, skaldyr, bælgfrugter, tofu, spinat og jern-berigede morgenmadscerealier til at hjælpe med at opfylde dine daglige strygejern behov. Hæm jern, den type, der findes i animalske fødevarer, optages lettere af kroppen end non-hæm jern, den type, der findes i vegetabilske fødevarer. Forbruge fødevarer, der indeholder hæm jern sammen med non-hæm jern-holdige fødevarer til at øge deres absorption i din krop. Vitamin C øger også non-hæm jern absorption, når det indtages på samme tid.

Om Forfatteren

Erin Coleman er registreret og har licens diætist. Hun har også en Bachelor of Science i ernæring og har omfattende erfaring med at arbejde som en helse-forfatter og sundhed pædagog. Hendes artikler er udgivet på forskellige sundhed, ernæring og fitness hjemmesider.

ADVERT

Mest populære