Sund Kost >> Kost

Er Instant Kartofler Nærende?

Skrevet af Sylvie Tremblay, Civilingeniør; Opdateret November 27, 2018

Når du er i slutningen af en travl dag, instant kartofler hjælpe dig med at forberede en familie-en fryd måltid i en knivspids. Gerne friske kartofler, instant kartofler bidrage til din stivelsesholdige grøntsager indtag, hjælper dig med at forbruge det AMERIKANSKE Department of Agriculture-anbefalede 5 til 6 kopper om ugen. Mens instant kartofler tilbyder nogle ernæringsmæssige værdi -- og give en sundere løsning end fast-food kartoffel retter, såsom pommes frites, -- de er ikke så nærende som kartofler, lavet fra bunden.

Kalorier og Makronæringsstoffer

Instant kartofler bidrage til dit daglige energi-indtag. En 1-cup servering af instant kartofler indeholder 204 kalorier og alle tre væsentlige makronæringsstoffer -- proteiner, fedtstoffer og kulhydrater. Det giver 4 gram protein, som din krop kan bruge til væv reparation og vedligeholde din hormon balance. Instant kartofler også give 23 gram kulhydrater pr servering, herunder 1.7 gram kostfibre, en form for kulhydrat, der sænker din risiko for hjertesygdomme. Hver servering af instant kartofler indeholder også 11 gram fedt i alt, herunder 7 gram af skadelige mættet fedt.

Vitaminer

Instant kartofler bidrager med et beskedent beløb til din daglige vitamin-indtag. Hver portion giver 344 internationale enheder af vitamin A, cirka 11 procent af den anbefalede daglige indtag for mænd og 15% for kvinder, ifølge University of Maryland Medical Center. Du kan bruge A-vitamin for at opretholde sunde knogler og hud, og også for at støtte din vision. Instant kartofler giver dig også små mængder af B-vitaminer-en familie af næringsstoffer, der er vigtige for energi-produktion. Ved at vælge instant kartofler over friske kartofler, som du går glip af at forbruge C-vitamin, et vitamin, der giver næring til dine knogler, brusk og bindevæv.

Mineraler

Instant kartofler give fosfor, der er et vigtigt mineral, men de indeholder også natrium. Få fosfor i din diæt tillader dig at gøre fosfolipider-fedtstoffer, der findes i din celle membraner, - samt dit DNA. Hver 1-cup servering af instant kartofler indeholder 82 mg fosfor, eller cirka 12 procent af det anbefalede daglige indtag, ifølge Institute of Medicine. Dog, en servering af instant kartofler indeholder også 344 mg natrium, eller omkring en femtedel af dit daglige natrium ydelse. Hvis du beslutter dig for at spise instant kartofler, så sørg for du spiser en lav-natrium fødevarer for resten af dagen, fordi der er for meget natrium kan øge dit blodtryk.

Sundere Valg

Hvis du er presset på tid, kan du prøve at forberede "bagt" kartofler i mikrobølgeovn som en sund-men-hurtigt alternativ til instant kartofler. Simpelthen pierce rå kartofler et par gange med en gaffel, og derefter mikrobølgeovn, indtil de er møre. Udfyld dine kartoffel med dampede grøntsager og en ounce af fedtfattig cheddar ost, eller gøre det til en påfyldning hovedret ved at tilføje hjemmelavet tyrkiet chili. Alternativt, mash din mikroovn-kogte kartofler som et sundere alternativ til kartoffelmos. Brug almindelig fedtfri mælk til at give cremet tekstur til dine kartofler, og brug friske krydderurter såsom rosmarin for at tilføje smag.

Om Forfatteren

Sylvie Tremblay har en Master of Science i molekylær-og cellebiologi og har mange års erfaring som kræftforsker og neurolog. Baseret i Ontario, Canada, Tremblay er en erfaren journalist og blogger, med speciale i ernæring, fitness, livsstil, sundhed og bioteknologi, samt fast ejendom, landbrug og clean tech.

ADVERT

Mest populære