Sund Kost >> Kost

Instant Havregrød Vs. Kogte Havregryn

Skrevet af Carly Schuna; Opdateret: November 19, 2018

Ligegyldigt hvilken slags havre du køber, har sin ernæring niveau vil være højt. Havregryn er fuldkorn, hvilket betyder at det holder klid, kim og endosperm intakt. Sammen, disse tre komponenter tilbyder opløselig og uopløselig fiber -, plante-baseret protein og komplekse kulhydrater for at holde dig fuld med færre kalorier, sukker og fedt gram. Hvor skal du vælge? Læs mere om prep-proces, og de karakteristika for hver oat type for at vælge den ene, der er bedst for dig.

Ernæring Fakta

Ifølge USDA, er udarbejdet instant havregrød og havregryn kogt med valset havre er ernæringsmæssigt identiske. Begge har 165 kalorier, 6 gram protein 3.5 gram fedt, 28 gram kulhydrater, 4 gram fiber og 0,6 gram sukker i en 1-cup, der tjener. I sammenligning med en 1-cup servering af varm stål skære havre, lavet fra 1/4-cup tør korn, har 170 kalorier, 7 gram protein, 3 gram fedt, 29 gram kulhydrater, 5 gram fibre og sukker.

Glykæmisk Indeks

Der er en ernæringsmæssig forskel mellem instant havre og kogt havre – ratings på glykæmisk indeks. Indekset er et mål for, hvor hurtigt kroppen fordøjer mad og hvor meget mad forårsager blodsukker til at svinge (se Reference 3). Ifølge læge ernæring specialist Dr. Melina Jampolis, instant havregrød har et højere GI rating, fordi det er mere forarbejdede, hvilket betyder at kroppen bryder den ned hurtigere. Fødevarer med lavt GI vurderinger, såsom kogte havregryn, kan være mere vellykkede på at holde dig fuld og sænke kolesterolindholdet i blodet.

Smag og Konsistens

Uanset om du foretrækker instant havregrød eller længere-madlavning havre sandsynligt, afhænger af, hvordan du føler om tekstur. Fordi instant havre har været forkogt, de er blødere og finere, hvilket gør det til en cremet endelige struktur. Kogte havregryn, må du ikke bryde så meget ned, og har en tendens til at bevare deres struktur, så vil du nyde en nuttier tekstur og mere toothsome fornemmelsen i munden, når du spiser dem. Stål -, skære havre, der er de hårdeste af alle, eftersom de ikke er blevet dampet. Mens de gør blødgøre under tilberedningen, de aldrig opnå den cremede konsistens, som instant havregrød tilbyder.

Overvejelser

Hvis du er på kort tid, tøv ikke med at nå til øjeblikkelig havre – med en advarsel. Som Jampolis påpeger nogle emballeret instant havre er "ernæringsmæssigt ringere end" mindre forarbejdede sorter, fordi de er krydret med for meget sukker og for meget salt ingredienser. Anmeldelse næringsoplysninger, hvis du køber single serving pakker, og gøre instant havre sundere ved at vælge almindelig sort og klæde det op med honning, ahorn sirup, hvedekim, frisk frugt og andre nærende add-ons.

Om Forfatteren

Carly Schuna er en Wisconsin-baseret professionel skribent, redaktør og kopi editor/korrekturlæser. Hun har arbejdet med hundredvis af stykker af skønlitteratur, faglitteratur, børne-litteratur, har historier og corporate indhold. Hendes viden om mad, madlavning, ernæring og fitness oplysninger kommer fra en Niveau 1-personlig træning-certificering og mange års dybdegående undersøgelse.

ADVERT

Mest populære