Sund Kost >> Sunde Måltider

Er Instant Havregrød så Godt som Traditionelle Havregrød?

Skrevet af Susan Paretts; Opdateret: November 19, 2018

Instant havregrød gør en solid og hurtig madlavning morgenmad mulighed for dig, som kan være en redningskrans for om morgenen, når du kører sent. Heldigvis, instant havregrød har samme ernæringsmæssige fordele til traditionelle havregrød, herunder rullet og stål -, skære havre, som tager meget længere tid at lave mad. Den væsentligste forskel mellem de to er mængden af behandling, som øjeblikkelig havre gå igennem, hvilket gør dem ikke helt så godt som traditionel havre, når de søger at opretholde en sund kost.

De traditionelle vs. Instant Havre

Hele korn, havre, der er behandlet for at gøre dem til traditionelle former for havregrød som valset havre eller stål -, skære havre eller i instant havregrød. Alle er ristet havre til at hjælpe med at forhindre ødelæggelse. Stål -, skære havre er simpelthen hugget hele korn havre, og er den mindst forarbejdede form af havre. De har tendens til at tage længere tid at lave mad, og har en chewier tekstur end andre typer af havre. Havregryn er dampet, og derefter presses flad, hvilket betyder, at de tager lidt mindre tid til at lave mad end stål -, skære havre. Instant havre gå gennem de fleste behandling, fordi de er dampet, tilskåret og trykket fladere end havregryn. Dette formindsker deres madlavning tid endnu mere og betyder, at de har mushiest struktur af de tre typer.

Fiber Indhold

Havregryn er en fødevare er rig på opløselige fibre. Dette er en form for fiber, der absorberer vand og hjælper til at bulk op din afføring, som tilskynder til god tarm sundhed og forebygger diarré og forstoppelse. Både instant havregrød og traditionelle former for havregrød som valset eller i stål -, skære havre indeholder en god mængde af fiber. United States Department of Agriculture bemærker, at usødet instant havregryn indeholder 12.5 gram kostfibre per 100 gram havregryn. Stål -, skære havre indeholder 7,5 gram kostfibre per 100 gram havregryn og valset havre indeholder 10.4 gram kostfibre per 100 gram havregryn. Bemærk, at stål -, skære havre er også rig på uopløselige fibre, som kan hjælpe med vægttab, hvilket gør det til det bedste valg.

Glykæmisk Indeks Forskel

Selv om alle typer af havregryn har en lignende næringsstoffer makeup, den vigtigste forskel er det glykæmiske indeks. Det glykæmiske indeks, der måler, hvor mange fødevarer, der indeholder kulhydrater hæve dit blodsukker. Traditionelle typer af havregryn, herunder havregryn og stål -, skære havre, har et lavere glykæmisk indeks end instant havregrød. I virkeligheden, både havregryn og stål skære havre har et glykæmisk indeks på 55 år eller mindre, og betragtes som et lavt glykæmisk indeks fødevarer, som den Amerikanske Diabetes Association. Instant havregrød, på den anden side, er anset for et højt glykæmisk indeks fødevarer med en værdi på 70 eller mere. Så hvis du er på udkig for at undgå fødevarer med et højt glykæmisk indeks, er det bedst at vælge de traditionelle former for havregryn, som er bedre for dit blodsukker.

Næringsstof Forskelle

Selv om den ernæringsmæssige sammensætning af alle typer af havregryn er lignende, der er mindre forskelle. For eksempel, stål -, skære havre og havregryn har større mængder af jern end instant havregrød i henhold til deres USDA nutrient profiles. Instant havregryn har også lidt mindre protein, fordi det er blevet behandlet mere. For at øge proteinindholdet i din instant havregrød, så prøv at spise det med en smule af den græske yoghurt.

Overvejelser

Mange sorter af instant havregrød kan indeholde store mængder af sukker og natrium, hvilket ikke gør dem til et sundt valg til morgenmad. Disse sorter vil være krydret eller indeholde frugt tilsat sukker. De fleste typer af traditionelle havregrød, herunder stål -, skære havre og havregryn, ikke indeholder disse ingredienser, selvom nogle gør, så altid kontrollere etiketten. For at undgå overskydende sukker og natrium, opt for usødet sorter af traditionel eller instant havregrød og spice dem op med kanel til en smag boost. Tilføje friske frugter, der ikke har tilsat sukker, for lidt sødme, hvis det ønskes.

Om Forfatteren

Susan Paretts har bidraget til en række publikationer om ernæring, herunder Livestrong, Mad & Ernæring, Healthfully, virkelig Simpelt, Vores Hverdag og Houston Chronicle, blandt andre. Hendes ekspertise i at spise sundt, vegetarisk valg og økologiske fødevarer.

ADVERT

Mest populære