Sund Kost >> Ernæring

Uopløselige Fibre i Frugt

Skrevet af Melodie Anne ; Opdateret December 20, 2018

Frugterne har både opløselige og uopløselige fibre, selv om nogle typer har et højere uopløselige fibre niveauer. Uopløselige fibre er en vigtig del af din kost. Det skubber affald ud gennem dit fordøjelsessystem tarmkanalen, hvilket gør fordøjelsen hurtigere og hjælpe du har regelmæssig afføring. Uopløselige fibre reducerer din risiko for diverticulitis, en lidelse, der forårsager betændelse i dit tarmsystem, minimerer dine chancer for at have hæmorider og spiller en lille rolle i at minimere din risiko for at få tyktarmskræft, forklarer Harvard School of Public Health.

Uopløselige Fibre Gram

En medium-størrelse red delicious æble vejer 100 gram giver ca 2,2 gram af den samlede fiber-og næsten tre fjerdedele af beløbet, der er uopløseligt. Avocado er rig på fibre, der tilbyder mere end 5,5 samlede gram per 100 gram i vægt. Omkring 65 procent, eller 3,5 gram af fiber indhold i avocado er uopløseligt. Et medium, 100 gram orange eller nektarin hver har lidt mere end 2 gram af den samlede fiber, omkring halvdelen, der er uopløselige fibre. De resterende fibre i frugt er opløseligt, en type fiber, som hæmmer fordøjelsen, stabilisere blodsukkeret og sænke blodets kolesterol.

Andre Frugter

Bananer er også relativt høj i uopløselige fibre, der giver omkring 1,2 gram kostfibre per 100 gram stykke frugt. Det er omkring to tredjedele af den samlede fibermængde, som er 1,8 gram. Guava frugt er fyldt med uopløselige fibre. I en 100-grams servering af frisk hakkede guava, får du næsten 13 gram af den samlede fiber-og næsten 12 af dem gram er uopløseligt. Tørret frugt er en anden måde at øge uopløselig fiber indtagelse. En 100-grams portion rosiner har mere end 3 gram af den samlede fiber-og mere end 70 procent, eller 2.2 gram, er uopløseligt. Den samme tjener størrelsen af svesker har mere end 8 gram af den samlede fiber, som er omkring 50 procent, der er uopløselig.

Fiber Anbefalinger

I henhold til de Diætetiske Retningslinjer for Amerikanerne, 2010 at fastholde tarm integritet, du har brug for 14 gram fibre for hver 1.000 kalorier du indtager. Dette beløber sig til 35 gram for et 2.500 kalorieindhold kost, eller 26 gram fiber for en 1.800-kalorie kost. Hvis du ikke lever dit daglige fiber anbefalinger, øge din fiber indtagelse langsomt. For meget fiber på én gang forårsager forstoppelse, oppustethed, gas eller diarré. Tilføj en ekstra servering af frugt, et par dage i træk. Så længe du ikke har negative virkninger, fortsæt med at tilføje flere portioner frugt eller andre høj-fiber fødevarer.

Andre Overvejelser

Dåse frugt er pakket ind i sukker, vand og syrer, der forhindrer spild. Disse ekstra komponenter, stigning, kalorier, men de har også nedbryde nogle af de uopløselige fibre i frugt. Hvis frisk frugt er ikke til rådighed, opt for usødet frosne frugter. Frosne sorter er din næste bedste mulighed for at øge uopløselig fiber indtag af frugter, uden tilsætning af sukker og kalorier, din kost.

Om Forfatteren

Melodie Anne Coffman har specialiseret sig i den samlede wellness, med særlig interesse i kvinders sundhed og personlig forsvar. Hun har en kandidatuddannelse i fødevarevidenskab og human ernæring og er en certificeret instruktør gennem den nationale TILSYNSMYNDIGHED. Coffman forfølger sine personlige træner certificering i 2015.

ADVERT

Mest populære