Sund Kost >> Kost

Hvilke Ingredienser Du Skal Kigge efter for at Se, om Noget Er Gluten?

Gluten følsomhed omfatter både cøliaki og ikke-cøliaki gluten følsomhed og påvirker en anslået 6 procent af den Amerikanske befolkning, ifølge University of Maryland Center for Cøliaki Forskning. Listen af symptomer forbundet med gluten sensitivitet er lang og omfatter gastrointestinale problemer, migræne, depression og adfærdsmæssige problemer. Hvis du er følsomme over for gluten, en gluten-fri kost kan hjælpe dig med at administrere dine symptomer og leve et sundt liv. Gluten, det vigtigste protein fra hvede, byg og rug, og er ofte skjult i lister af komplicerede ingredienser, og det tager en kræsne øje for at holde din kost helt glutenfri.

Gluten-Holdige Ingredienser

Fordi det protein, der er problematiske for personer med gluten sensitivitet er primært findes i hvede, byg og rug, og se alle ingredienser, der er relateret til disse korn. Slægtninge af hvede, som kamut, triticale og spelt, er ikke sikkert. Mel af disse korn, couscous, bulgur, durum, semulje, farina, dej, øl, malt-og maltet ingredienser, hvede protein, kim, orzo, pasta, spirede kerner, teriyaki sauce, soya sauce og udon nudler er fælles ingredienser, der skjule gluten. Læs omhyggeligt ingrediens lister for at sikre, at du vælger fødevarer, der er egnet til dine gluten-fri kost.

Muligvis Er Forurenet Ingredienser

Havre er et korn, som ikke indeholder gluten, men det er ofte forurenet med at blive behandlet med samme udstyr som hvede. Undgå alle havre, medmindre det specifikt er mærket som glutenfri. Mange andre ingredienser kan skjule gluten. Vær forsigtig, hvis du ønsker at spise en fødevare, der indeholder kunstige farve -, karamel farve eller aroma, dextrin, emulgatorer, enzymer, fødevarer stivelse, glucose sirup, hydrolyseret vegetabilsk protein, modificeret stivelse, miso, naturlige aromaer, ikke-mejeri creamers, soba-nudler, surimi eller falske krabbe, vegetabilsk bouillon eller tyggegummi. Kontakt fødevare-producenter og spørge, om disse ingredienser, der anvendes i deres produkter kommer fra gluten-holdige korn eller forventes at være forurenet med gluten. I tilfælde af tvivl, er det bedst at undgå dem.

Gluten-Fri Produkter

For at gøre tingene lettere, når shopping for fødevarer, der er sikkert for dig at spise, skal du vælge fødevarer, der er mærket glutenfri. Det er den enkleste måde at undgå at bruge en masse tid på at læse lange ingrediens lister og huske alle de ingredienser, der er synonymt med gluten. Certificeret glutenfri fødevarer indeholder kun ingredienser, der er fri for gluten og acceptable for folk med cøliaki diease og ikke-cøliaki gluten følsomhed.

Naturligt Glutenfri Fødevarer

En anden nem måde at holde gluten-holdige ingredienser ud af din kost er at købe fødevarer, der er naturligt fri for gluten, og som ikke har lange og komplekse ingrediens lister. Fylde din indkøbsvogn med friske frugter, grøntsager, plain og naturlig yoghurt, der ikke indeholder nogen fortykningsmiddel, glat og frisk kød, fisk og æg samt oliven olie, kokos olie og høj kvalitet mørk chokolade, der indeholder meget få ingredienser. Du kan nemt tilberede en gluten-fri måltid uden at skulle bruge timer på at vælge glutenfri ingredienser. Prøv spaghetti squash, en hjemmelavet spaghetti sauce og smeltet cheddar ost, eller en bagt sød kartoffel med broccoli og smør og en filet af laks.

Om Forfatteren

Aglaee Jacob er en registreret diætist. Hun har erfaring med at arbejde med mennesker, der har diabetes, hjerte-kar-sygdomme, forhøjet blodtryk og fedme. Jacob har opnået en bachelor of science og master of science, både i ernæring, fra Laval Universitet i Quebec City, Canada.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære