Sund Kost >> Sunde Måltider

Ingredienser til Friske Sunde Vegetabilske Smoothies

Vegetabilske smoothies, kaldet grønne smoothies, er en nem og velsmagende måde at pakke din kost fuld af næringsstoffer. At spise grøntsager som en del af din almindelige kost reducerer din risiko for kræft, hjerte-kar-sygdomme, slagtilfælde, type 2 diabetes og knogletab, i henhold til ChooseMyPlate.gov. At vælge de rigtige ingredienser til friske, sunde vegetabilske smoothies gør dem så lækre som de er gode for dig.

Grøntsager

For de bedste vegetabilske smoothies, kvalitet er det vigtigste element. Alle grøntsager skal være skarpe og farvestrålende. Hvis det er muligt, købe grøntsager den samme dag, som du laver smoothie. Vask grøntsagerne grundigt at fjerne snavs og rester. Ideelle kandidater til vegetabilske smoothies indeholde broccoli, gulerødder, spinat, grønkål, selleri, peberfrugt og agurker. Selvom tomater og avocado er frugter, de virker også godt. Generelt, jo flere farver, som du inkluderer i din grøntsags smoothie, jo bedre er det for din krop.

Aromaer

Tilsæt krydderier og aromatiske grøntsager til at diktere de vigtigste smag af en grøntsags-smoothie. Tilføje et par pillede fed hvidløg og en smule løg skabe en stærk smoothie. En smule ingefær, kanel og stjerneanis give smoothie en sødere smag. For krydderi, der tilføjer et strejf af cayenne peber, et par friske chili peber og et drys af jorden sort peber. Friske krydderurter er også fantastisk til at tilføje pift til din vegetabilske smoothies. Persille introducerer en forfriskende smag, citrongræs gør din smoothie syrlige og rosmarin giver det en earthier smag. Smag mulighederne er uendelige -- kombinere forskellige aromatiske grøntsager, krydderier og urter til at finde din favorit kombinationer.

Kerner og Nødder

Tilføjelse af kerner og nødder til friske grøntsager smoothies øger protein, kostfibre og indhold af kulhydrater. Fiber tager din krop et par timer til at fordøje, at forlænge din fornemmelse af mæthed. Kulhydrater giver energi og protein fremmer muskelvækst. En servering af jordnødder, valset havre, afskallet solsikkefrø, cashewnødder eller sesam frø er den perfekte tilføjelse. Omfatter en portion korn og en portion nødder til den mest komplette næringsstof boost. Disse ingredienser gør den cremet smoothie og give sin smag en jordnær eller nøddeagtig undertone.

Mejeri

Tilføjelse af en portion mælk, ost eller yoghurt til din grøntsags smoothie øger dens indhold af protein og beriger sin smag. Hvis du nyde kolde og iskolde smoothies, skal du bruge frossen yoghurt. Til tynde smoothie, tilføje et stænk af mælk. At blive tykkere konsistens og tilsæt kraftfuld smag, blend i et drys af revet eller smuldret ost.

Frugter

En portion eller to af frugt masker veggies i din smoothie for en sødere smag. Tørrede dadler er en fremragende mulighed for at tilføje en rig sødme, der gør grøntsagerne næsten umærkelig. Æbler, pærer og bær også fungere godt til at forsøde din grøntsags smoothie, hvilket gør det mere dekadent.

Pynt

Den endelige supplement til en friske og sunde vegetabilske smoothie skal være en perfekt pynt. Generelt, en skive lime eller citron komplementerer de fleste varianter. Hvis du har brugt friske krydderurter, stikke en kvist af urten i glas. Et drys af hakkede nødder fungerer godt for tyk vegetabilske smoothies -- især dem, der spises med en ske. For en skarp kontrast, tilføje et stykke frisk frugt. Den naturlige sødme kan være den perfekte garniture til din grøntsags smoothie. Hvis der allerede er en frugt smoothie, en støvregn af honning eller agave nektar er ofte den perfekte accent.

Om Forfatteren

Serena Stilarter er en Colorado-baseret forfatter, der har specialiseret sig i sundhed, fitness og mad. Taler tre sprog og arbejder på et fjerde, Styles er at forfølge en Bachelor i Lingvistik og forbereder sig på at rejse verden rundt. Når stilen er ikke at skrive, at hun kan blive fundet vandring, madlavning eller at arbejde som en certificeret kostvejleder.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære