Sund Kost >> Kost

Information om Ernæring Problemer i folkesundhed

Skrevet af Donna Ricketts; Opdateret December 27, 2018

Indtagelse af for få kalorier eller for mange ernæringsmæssigt tomme kalorier er blandt de største folkesundhedsmæssige problemer, i henhold til Marion Nestle, en New York University professor og medforfatter af bogen "Hvorfor Kalorier Tæller: Fra Videnskab til Politik." Nestle siger, at de sundhedsmæssige konsekvenser af overspisning -- fedme eller diabetes -- og i henhold til spise-depression, irritabilitet eller organsvigt -- berører milliarder af mennesker globalt.

Fedme

Centers for Disease Control og Forebyggelse stater en dramatisk stigning i fedme har fundet sted i Usa i løbet af de sidste 20 år. Cirka én ud af tre voksne -- eller 34 procent -- og én ud af seks børn og unge-eller på 16,2 procent-er overvægtige, ifølge HealthyPeople.gov. Fedme, en energi-ubalance forårsaget af indtagelse af for mange kalorier, og ikke får nok motion, er en ophobning af overskydende kropsfedt. Mennesker betragtes som overvægtige, hvis de har et body mass indeks, som beregnes ud fra din højde og vægt, der er lig med eller større end 30. Fedme øger risikoen for andre sundhedsmæssige betingelser, herunder diabetes, søvnapnø, slidgigt, og leversygdom.

Overforbrug

Overforbrug af fødevarer og drikkevarer, der er højt indhold af fedt, sukker og salt er et betydeligt sundhedsproblem, ifølge MayoClinic.com. At spise fødevarer, der er fremstillet og købt uden for hjemmet kan være en faktor, der påvirker overforbrug, ifølge CDC. Portionsstørrelser på restauranter er blevet større, der kan friste dig til at spise mere og mere høj-kalorie fedtholdige fødevarer. For at undgå at overspise, når de spiser ude, split din skål med en ven eller anmode om, at halvdelen af dit måltid være pakket ind, før det er bragt til bordet. Scan menu til et sundere valg af fødevarer, herunder dampet, kogt eller bagt elementer, i stedet for stegt mad og vælge lav-kalorie krydderier, såsom vinaigrette eller sennep sauce i stedet for en creme sauce.

Fejlernæring

Underernæring, også kaldet underernæring, opstår, når din diæt ikke giver tilstrækkelig næringsstof-rige kalorier, der er nødvendige for et godt helbred, rapporter, Medicinske Nyheder i Dag. Usund mad valg, mangel på vigtige vitaminer, såsom A og C, og mineraler, herunder calcium og jern kan føre til træthed, irritabilitet og længere helbredende tid for personskader. Mennesker, der oplever en kalorie underskud i en længere periode, kan lide af hjerte -, lever-eller respirationssvigt. Forebyggelse af underernæring betyder, at indtage de korrekte balance af fødevarer fra de fem store fødevarer grupper: proteiner, mejeriprodukter, hele korn, frugter og grøntsager.

Dårlig Kost

United States Department of Agriculture rapporter om, at de fleste Amerikanere er ikke nok at spise frisk frugt og fuldkorn, mens indtagelse af for meget mættet fedt og natrium. Dårlig kost er forbundet med fedme, højt LDL-kolesterol, højt blodtryk, hjertesygdomme, slagtilfælde og kræft, ifølge USDA. Udvikling af en sund kost plan og gøre konsekvent nærende mad valg, kan føre til et bedre helbred. I henhold til de Diætetiske Retningslinjer for Amerikanerne 2010, en sund kost plan, begrænser indtagelsen af salt, fedt, tilsat sukker og forarbejdede korn, og fokuserer på, nærende fødevarer som frisk frugt og grøntsager, især mørke-grøn, rød og orange, fiber-rige fuldkorn, magert kød og fedtfri eller fedtfattige mejeriprodukter, mens de opholder sig i dit daglige kalorie behov.

Om Forfatteren

Donna Ricketts er en offentlig sundhed pædagog, der er baseret i Oakland. Hun har en master-grad i public health fra San Francisco State University, samt en bachelor ' s degree in motion, ernæring og wellness-fra California State University East Bay.

ADVERT

Mest populære