Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvad Påvirker HDL Niveauer?

Du kan sænke dit hjerte-kar-risiko på op til 3 procent ved at øge din high-density lipoprotein, eller HDL-niveau ved 1 milligram per deciliter, ifølge en artikel offentliggjort i "Hjertet" i juni 2008. For at opnå dette, foretage ændringer i livsstil, som vil påvirke forbedret HDL-niveau. Hvis dit HDL-niveau er særlig lav, din læge kan også ordinere medicin.

Kost

Mens man spiser mindre mættet fedt og transfedt kan hjælpe med at sænke dit LDL, eller dårlige kolesterol, behøver du ikke ønsker at sænke din samlede fedtindhold forbrug for meget, fordi det vil sænke dit HDL eller gode kolesterol, så godt. Fedt forbrug skal hovedsageligt komme fra fedt, herunder essentielle omega-3 fedtstoffer, for at hjælpe med at opretholde en sund HDL-niveau. Gode kilder omfatter fede fisk, hørfrø og nødder. Spiser store mængder af sukker og raffinerede kulhydrater kan sænke HDL, så begrænser dit forbrug af disse fødevarer. Få dine kulhydrater fra frugt, grøntsager og fuldkorn i stedet for. Lilla-flået frugter og deres juice kan også have en gavnlig virkning på dit HDL-niveau.

Øvelse

Motion ved moderat intensitet i mindst 30 minutter fem gange om ugen kan øge din HDL-niveauet med op til 10 procent, ifølge Harvard Medical School. Prøv gåture, svømning, løb, cykling eller gøre nogen anden øvelse, du nyder, der hæver din puls. Hvis du har problemer med montering af en 30-minutters træningspas ind i din tidsplan, kan du bryde det ned til tre 10-minutters træningspas fordelt over hele dagen. Det kan tage op til to måneder efter regelmæssig motion for dig at opleve en betydelig stigning i dit HDL-niveau.

Livsstil

Samtidig med at drikke i moderate mængder kan forbedre dit HDL-niveau, at drikke for at overskydende vil sænke den, så mænd bør begrænse sig til to drinks om dagen, og kvinder bør ikke have mere end én genstand per dag. En anden HDL-sænke vane med at ryge. Hvis du afslutter, din HDL-niveau kan stige så meget som 10 procent, ifølge MayoClinic.com. At tabe vægt, hvis du er overvægtig er også vigtigt, fordi for hver 6 kilo du taber, du kan hæve din HDL ved 1 milligram per deciliter.

Medicin

En af de mest effektive lægemidler til at forbedre dit HDL-niveau er niacin. Selv om det er tilgængeligt i håndkøb, er du nødt til at konsultere din læge til at kontrollere, at denne medicin er sikker for dig og til at bestemme den rigtige dosering. Andre lægemidler, der kan øge HDL omfatter fibrater og statiner.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

Foto Credits

  • Ablestock.com/AbleStock.com/Getty Images
ADVERT

Mest populære