Sund Kost >> Kost

Hvad Er den Ufordøjelige Mad, Der Bidrager til at Stimulere Fordøjelsessystemet Hedder?

Hvis du er på udkig efter en måde til at stimulere dit fordøjelsessystem uden at tilføje en masse af de kalorier, din kost, spise flere fødevarer med højt i fiber. Mens du ikke kan fordøje fibre, det har en række virkninger i dit fordøjelsessystem tarmkanalen, og kan hjælpe med at nedsætte din risiko for højt kolesteroltal, hjertesygdomme og fordøjelsesproblemer som forstoppelse. Kvinder bør sigte mod at få 21 til 25 gram om dagen, og mænd har brug for mindst 30 til 38 gram.

Opløselige versus Uopløselige Fibre

Mål at spise en bred vifte af forskellige fiber-holdige fødevarer, så du får en blanding af opløselige og uopløselige fibre. Opløselige fibre, som danner en gel, når det kombineres med væske, har forskellige effekter på dit fordøjelsessystem end uopløselige fibre, som tilføjer bulk til afføringen. Opløselige fibre er den type fiber kendt for gavnlige virkninger på kolesterol og blodsukker, mens uopløselige fibre har store fordele for sænke din risiko for fordøjelsesproblemer.

Effekt på Fordøjelsen

Den gel, der dannes ved en kombination af opløselige fiber og væsker, bremser adskillelse af væsker fra faste stoffer i maven, og således tømning af maven og frigivelse sukker i blodbanen. Dette hjælper du føler dig fuld længere. Når den delvist fordøjet mad blade maven, den ekstra bulk fra uopløselige fibre hjælper medføre, at tarmen at optage, flytte din afføring gennem fordøjelsessystemet processen hurtigere. Fiber kan fælde nogle næringsstoffer og forhindre dem fra at blive absorberet i tyndtarmen, men effekten er minimal, hvis du spiser en bred vifte af sunde fødevarer. Bakterierne i din tarm, så gærer nogle typer af fibre, der giver din krop med nogle næringsstoffer og delvist at nedbryde fibrene, men dette kan også medføre oppustethed på grund af de gasser, der er skabt i løbet af processen.

Effekt på Transit Tid

En kombination af opløselige og uopløselige fibre hjælper med at forbedre den transit tid af mad, der går gennem dit fordøjelsessystem tarmkanalen. De opløselige fibre hjælper med at gøre afføringen blødere og fugtigere, hvilket betyder, at det kan rejse mellem 32 og 100 gange hurtigere gennem dit fordøjelsessystem tarmkanalen end en tørretumbler, hårdere afføring, i henhold til "Rygmarven Medicin: Principper og Praksis." Effekten af uopløselige fibre, afhænger af den type, med lignin og cellulose at være den mest sandsynlige til at fremskynde transit tid.

Fiber Kilder

Fødevarer, der indeholder opløselige fibre omfatter havre, grøntsager, byg, frugt, grøntsager, nødder og frø. At øge din uopløselig fiber indtag, spise mere fuldkorn og grøntsager. Du kan også tage fiber kosttilskud, men det er bedre at få dine fibre fra fødevarer, som giver disse andre næringsstoffer, samt bare fiber. At øge din fiber indtag for hurtigt, eller uden også at øge dit indtag af vand, kan forårsage uønskede virkninger, herunder oppustethed, gas eller mavekramper.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

Foto Credits

  • Jupiterimages/Photos.com/Getty Billeder
ADVERT

Mest populære