Sund Kost >> Ernæring

Indisk Mad Tilberedt Med Hytteost

Paneer er det Indiske ord for hytteost, og det er lavet ved at tilsætte citronsaft eller eddike og vand i frisk fløde eller mælk. Det er forskelligt fra Amerikanske hytteost, som det er fast og kan være skåret. Denne Indisk hytteost formidler retter med essentielle næringsstoffer såsom protein og calcium. Den Indiske version af hytteost er mild smag og en tendens til at tage på smag af resten af ingredienserne i opskriften. Paneer kan være højt indhold af mættet fedt, men, så det er klogt at begrænse dit forbrug.

Krydret Paneer

Kaldes paneer makhni, krydret hytteost er en måde at maden er spist som en del af traditionelle Indiske retter. Osten er kombineret med urter og krydderier som hvidløg pulver, løg pulver, cayenne pulver, spidskommen, gurkemeje og tandoori masala, i henhold til Monisha Bharadwaj, forfatter af "Den Indiske Krydderi Køkken: Vigtige Ingredienser og Over 200 Autentiske Opskrifter." Krydret paneer er spist plain eller anvendes til at lave mere fylde retter, der indeholder kød og grøntsager.

Paneer Butter Masala

Paneer butter masala er en elsket ret blandt Punjabi klan. Det er lavet ved at kombinere spidskommen, chili pulver og garam masala med tomat sauce og tilføje honning, mælk, fløde og strimler af paneer. Ærter er ofte tilsat, så godt, og så fadet tager på den nye navn mutter paneer butter masala.

Navratan Korma

Navratan korma er en anden almindelig Indisk skål, som er lavet med hytteost. Navnet betyder "ni perler" fra ni forskellige frugter, grøntsager og nødder, der indgår i opskriften. Skålen er lavet ved at kombinere cashewnødder, gulerødder, blomkål, bønner, kartofler, ærter, chiles, svampe og rosiner med en bred vifte af urter, krydderier og vondelpark. Resultatet er en stewlike måltid, der er belagt med en sauce, der har konsistens af sovs.

Yderligere Retter Med Paneer

Paneer er ofte i skiver og grillet til at gøre kebobs. Tandoori paneer tikki er lavet ved at marinere paneer i masala krydderier, og derefter grilning paneer med friske grøntsager. Paneer kan være forbundet med kogt kød, der indgår i sandwich eller serveres med æg, for en morgen måltid. Paneer også er kombineret med sød mælk og krydderier som kardemomme, for at gøre Indiske desserter.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

Foto Credits

  • Eising/Photodisc/Getty Images
ADVERT

Mest populære