Sund Kost >> Kost

Hvad Øger HDL & Sænker LDL?

Skrevet af Lindsay Boyers; Opdateret: December 02, 2018

Kolesterol er blevet sat på prøve, men den voksede lipid er ikke alle dårlige. Mens det er rigtigt, at højt LDL, eller low-density lipoprotein, øger din risiko for at udvikle hjertesygdom, HDL, eller high-density lipoprotein, falder din risiko og beskytter sundheden for dine arterier. Dette er grunden til, at LDL og HDL er omtalt som "det dårlige kolesterol" og "det gode kolesterol," hhv. Målet er at holde din LDL-niveauet lavt, og dine HDL niveauer højt.

Tabe Sig

Overvægt er en betydelig risikofaktor for højt LDL niveauer og lavt HDL niveauer. Hvis du er overvægtig, tabe 5-10% af din kropsvægt kan reducere LDL-niveauer. For hver 6 kilo du taber, du kan også hæve dit HDL-niveau ved 1 milligram per deciliter, i henhold til MayoClinic.com.

Øvelse

Øvelse ikke kun fremmer vægttab, der direkte forbedrer din kolesterol niveauer af stigende og faldende HDL LDL. I virkeligheden, regelmæssig motion kan hjælpe med at forbedre din kolesterol niveauer, om du er overvægtig eller ej. Inden for to måneder begynder en regelmæssig motion rutine, kan du øge HDL niveauer med 5 procent, i henhold til MayoClinic.com. Som en ekstra bonus, regelmæssig motion kan hjælpe med at forbedre dit blodtryk og triglycerid-niveauer. Engagere sig i livlig aktivitet, såsom gåture, svømning eller cykling, fem dage om ugen. Målet er at øge din puls.

Se Dine Fedtstoffer

Når det kommer til at LDL-kolesterol, din kost er ofte den største synder. Mættet fedt væsentligt hæve dit LDL niveauer samtidig med, at transfedtsyrer ikke kun øge LDL-niveau, men lavere HDL-niveauer samt. Begræns din mættet fedt indtag til mindre end 7 procent af kalorier ved at undgå kød, æg og fuldfede mejeriprodukter. Grænse trans fedt indtag til mindre end 1 procent af kalorier ved at begrænse forarbejdede fødevarer, kommercielt bagt elementer og margariner. Undgå disse fedtstoffer kan hjælpe balance ud af din LDL at HDL-ratio. Umættede fedtstoffer, som findes i nødder, frø, vegetabilsk olie og fisk, kan også bidrage til at forbedre HDL ' s anti-inflammatoriske evner, i henhold til MayoClinic.com.

Medicin

Hvis livsstilsændringer ikke er tilstrækkelige til at øge HDL og lavere LDL-til optimale niveauer, din læge kan ordinere en medicin eller en kombination af medicin til at hjælpe dig ud. Statiner -- den mest almindelige kolesterol-medicin -- kan sænke LDL niveauer fra 10 til 55 procent og øge HDL niveauer med 5 til 10 procent. Nikotinsyre, eller niacin, kan sænke LDL niveauer med 10 til 20 procent og øge HDL niveauer af 15 til 35 procent. Medicin er ikke beregnet til at være en erstatning for en sund livsstil, men snarere et supplement til én. Hvis din læge anbefaler medicin, skal du følge hans instruktioner nøje.

Om Forfatteren

Lindsay Boyers har en Bachelor of Science i ernæring fra Framingham State College og et certifikat i holistisk ernæring fra American College of Healthcare Sciences. Hun er også en licens æstetiker med avanceret undervisning i hudpleje og makeup. Hun har planer om at fortsætte med sin uddannelse, færdiggøre en master-uddannelsen i ernæring og, i sidste ende, blive en registreret diætist.

ADVERT

Mest populære