Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvordan til at Øge Fosfor

Skrevet af Sara Ipatenco; Opdateret 17 December 2018

Uden fosfor, dine tænder og knogler ville være svage og skrøbelige, såvel som tilbøjelige til at skade. Selv om 85 procent af fosfor i din krop er beliggende i dine knogler og tænder, det er faktisk nødvendigt for hver anden celle, også. Fosfor, der hjælper dig med at lave DNA, holder dine nyrer fungerer rigtigt, og hjælper dig med at optage næringsstoffer fra din mad. Den daglige anbefaling for fosfor indtag er 700 milligram. Tilføjelse af visse fødevarer, og måske kosttilskud til din kost, vil sikre, at du får alt hvad du har brug for.

Spiser mejeriprodukter. Har et glas mælk med hvert måltid, og du vil få 247 milligram fosfor pr 1-cup, der tjener. Det er en tredjedel af, hvad du har brug for hele dagen. Spise en 8-ounce karton for yoghurt, og vil du forbruge 385 milligram fosfor. Drys med en smule ost over røræg eller tacos til at komme omkring 130 milligram af det vigtige mineral.

Tilsæt kød til din sunde kost plan. En 3-ounce servering af oksekød, svinekød eller kylling indeholder mellem 155 og 173 milligram fosfor, som er omkring en fjerdedel af, hvad du har brug for hver dag. Omfatter fisk, også. En 3-ounce del af fisk, der giver et gennemsnit på 250 milligram fosfor.

Har et æg, som en del af en nærende morgenmad. Ud over protein af høj kvalitet, et æg også leverer 104 milligram fosfor.

Spise en portion nødder eller frø. En ounce af mandler forsyninger 134 milligram fosfor, og en ounce af pinjekerner giver 163 milligram. Har 1 gram paranødder for 206 mg eller en ounce af græskar frø til 332 milligram fosfor, hvilket er omkring halvdelen af, hvad du har brug for dagen. Cashewnødder, valnødder og solsikkefrø er gode kilder, også.

Omfatter korn og grøntsager i din kost. En 1/2 kop kogte linser forsyninger 178 mg. Spis en kop kogt havre klid til 261 mg eller 1 kop bønner for 293 milligram. Lima, sort, navy og pinto bønner også levere en god dosis af fosfor.

Fylde op på masser af visse frugter og grøntsager. En kop kogt rosenkål indeholder 87 milligram fosfor, og 1 kop kogt broccoli forsyninger 90 mg. En kop majs forsyninger 130 milligram fosfor. Spiser 1 kop friske ferskner til 34 mg eller en kop svesker 74 milligram.

Tage fosfor kosttilskud. Hvis din læge har opdaget, at du har lav fosfor på grund af en medicinsk tilstand, såsom Crohns sygdom, eller som en bivirkning af medicin, såsom diuretika, at tage en fosfor supplement, er en måde at øge din niveauer. Du må ikke tage fosfor kosttilskud uden at tale med din læge først; indtagelse af for meget fosfor kan øge din risiko for hjertesygdomme og føre til et fald i knogletæthed.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

ADVERT

Mest populære