Sund Kost >> Kost

Hvordan til at Øge Monoumættede Fedt Indtag

En sund kost, der er rig på monoumættede fedtstoffer kan medvirke til at sænke dit blodtryk og din triglycerider og hæve din high-density lipoprotein, eller gode kolesterol, ifølge en undersøgelse offentliggjort i "The Journal of the American Medical Association" i November 2005. Brug enkeltumættet fedt at udskifte noget af det mættede fedt i din kost til at yderligere reducere din risiko for hjertesygdomme.

Monoumættede Fedtstoffer

Monoumættede fedtstoffer, eller MUFAs, og flerumættet fedt, eller PUFAs, er de to sunde typer af fedt, da de ikke hæver din low-density lipoprotein, eller dårlige kolesterol, som mættet fedt og trans-fedt. MUFAs er flydende, når det ved stuetemperatur, selv om de begynder at størkne, hvis du opbevarer dem i køleskabet.

Anbefalede Indtag

Du bør begrænse dit samlede fedt indtag ikke mere end 35 procent af dine kalorier om dagen, og dette bør ikke indeholde mere end 10% fra mættet fedt og flerumættet, med de resterende 10 til 15 procent kommer fra MUFAs. De mindre mættet fedt, du indtager, jo mere MUFAs du kan forbruge, mens opholder sig inden for den anbefalede daglige grænse for total fedt.

Bedste Kilder

Nødder og møtrik butters, oliven og avocado er nærende kilder til MUFAs, da de giver en række vigtige næringsstoffer sammen med disse fedtstoffer. Andre gode kilder til MUFAs indeholde olivenolie, sesamolie, jordnøddeolie, rapsolie og solsikkeolie. Brugen af disse olier, når de foretager salatdressinger og i stedet for smør, afkortning og svinefedt, madlavning og bagning til at øge din MUFA forbrug.

Overvejelser

MUFAs er sandsynligvis kun til at forbedre din sundhed, hvis de indtages som en del af en sund kost. Ikke bare tilføje de fødevarer, der indeholder disse fedtstoffer i din kost, brug dem til at erstatte de mindre sunde fødevarer som dem, der er højt indhold af mættet fedt, eller som er stærkt forarbejdede. Ellers du kan ende op indtagelse af for mange kalorier og tager på i vægt.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære