Sund Kost >> Kost

Hvordan til at Øge Dit Stofskifte i Morgen

Skrevet af Mike Samuels; Opdateret 17 December 2018

Dit stofskifte, regulerer, hvor hurtigt du forbrænder kalorier. Det er processen med at konvertere mad til energi og mere effektiv denne er, desto hurtigere omsætning af kalorier, og jo hurtigere du kan tabe vægt og kropsfedt. Et hurtigere stofskifte er altid til gavn i form af vægttab og kropssammensætning. Ved at foretage små ændringer til din morgen rutine, kan du øge dit stofskifte og får din fridag en flyvende start.

Protein-Morgenmad

Med fokus på protein-tætte fødevarer for din første måltid vil få dit stofskifte i gang. En høj-carb morgenmad som korn eller brød er ikke det bedste valg, fordi det øger niveauet af insulin, som kan gøre du føler dig sløv og sultne senere i morgen, ifølge ernæringsekspert Caroline Cederquist. Tilføje protein til din morgenmad i form af fedtfattig yoghurt, æg, hytteost eller et magert kød.

Tilføje Nogle Fedt

Fedt kan have et dårligt ry, men at spise fedt i morgen har en positiv metabolisk effekt. At spise fedt faktisk hastigheder op fedt-forbrændingen og reducerer dine chancer for metabolisk syndrom, noter ernæringsekspert Dr. Jonny Bowden. Metabolisk syndrom er en række symptomer, herunder høje niveauer af abdominal fedt, højt blodtryk og høje triglycerider. For at få fat i din morgenmad, skal du bruge hele æg, omeletter, spiser kippers eller laks, eller tilføje en håndfuld usaltede nødder eller en lille portion peanutbutter til havre.

Drikke Vand

Bortset fra at slukke din tørst, når du vågner, vand kan øge din metaboliske sats. En undersøgelse foretaget ved Humboldt-Universitetet i Berlin fandt, at drikke 500 ml vand -- omkring 2 kopper -- øget metabolisme af deltagere med et gennemsnit på 30 procent. Holde et glas vand ved siden af din seng, og tage et par slurke, så snart du vågner, og drik resten over morgenmaden.

Overvejelser

Øge dit stofskifte i morgen kan vise sig nyttigt, men hvordan du organisere resten af din dag spiller en meget større rolle i dit helbred og mål. Ved at starte den dag, du er mere tilbøjelige til at holde sig gode vaner for resten af dagen, men ikke hvile på laurbærrene, bare fordi du har givet dit stofskifte et kick-start. En anden måde at få dit stofskifte i gang på er at udføre en 10 til 15 minutters træning, der kombinerer stretching, lys cardio og kropsvægt bevæger sig, før du forlader huset.

Om Forfatteren

Mike Samuels begyndte at skrive til hans eget fitness hjemmeside og de lokale publikationer i 2008. Han er uddannet fra Peter Symonds College i STORBRITANNIEN med A-Niveauer i loven, erhvervsliv og idræt, og er en fuldt kvalificeret personlig træner, sports massage terapeut og korrigerende motion specialist med akkrediteringer fra Førende Internationale.

ADVERT

Mest populære