Sund Kost >> Ernæring

Hvordan man kan Forbedre Kroppens optagelse af Vitaminer

Skrevet af Jill Corleone, RDN, LD; Opdateret: December 02, 2018

Hvis du spiser sunde fødevarer, du ønsker at få mest muligt ernæring ud af hver bid, og som indeholder de vitaminer. At lave et par tweaks her og der kan bidrage til at forbedre din krops optagelse af både fedtopløselige og vandopløselige vitaminer. Hvis du er bekymret for, om malabsorption af vitamin på grund af en eventuel underliggende sygdom om, at rådføre sig med din læge til at hjælpe med at bestemme, hvad der foregår, og finde en passende behandling.

Tilsæt Lidt Fedt

Fedt-opløselige vitaminer kræver fedt for at blive optaget. Så for at forbedre din krop ' s absorption af vitaminer A, D, E og K, er du nødt til at tilføje lidt fedt til maden. Tilsæt olie til din salat at få mere A-vitamin fra gulerødder og vitaminer A, E og K fra bladgrøntsager. Støvregn lidt olivenolie over din D-vitamin-rige laks før grillning kan hjælpe dig med at få mere knogle-bygning næringsstof. Mandler, solsikke og soja olie er allerede en god kilde til fedt, hvilket hjælper med at maksimere deres E-vitamin absorption.

Spis Huden

En masse af de gode ting i frugt og grøntsager findes i de ydre lag -- huden. Der indeholder C-vitamin i æbler og hvide kartofler og vitamin A i gulerødder. For at forbedre optagelsen af disse vitaminer, spise skræl og huden. Men, da det er den naturlige barriere mod angriberne, skal du sørge for at vaske huden af dine frugter og grøntsager grundigt, inden du spiser for at mindske risikoen for fødevarebårne sygdom.

Ikke Kog

De vandopløselige vitaminer, der inkluderer C-vitamin og B-vitaminer, ikke stå godt til madlavning. For at forbedre fastholdelsen, spise fødevarer rige på C-vitamin og B-vitaminer enten rå eller let kogte. Der indeholder vitamin C-rige broccoli og peberfrugt og grønne greens, som indeholder B-vitaminer.

Dampning er også en sund måde at tilberede grøntsager og stadig få den mest ernæring ud af hver bid. Hvis du koge dine grøntsager, spare på væsken og bruge det til at lave suppe, kartoffelmos eller ris. Korn er en god kilde til B-vitaminer, så for at forhindre vitaminer fra at gå ned i afløbet, ikke skylle dem før madlavning.

Vær Forsigtig Med Medicin

Visse medikamenter kan interagere med vitaminer ved at sænke niveauet i kroppen. For eksempel, visse former for medicin lavere vitamin B-12-niveauet i kroppen, såsom beslaglæggelse medicin, mave syre blokkere og kemoterapi narkotika.

Tage antibiotika i lang tid, kan også nedbryder kroppens niveauer af adskillige B vitaminer. På den anden side, at tage vitamin B-12 med antibiotika tetracyklin kan forstyrre med medicin, absorption og effektivitet.

Vægttab medicin, der forhindrer kroppen i at optage fedt også forhindrer kroppen i at optage fedt-opløselige vitaminer. Hvis du tager et af disse lægemidler, skal du tale med din læge om muligt-vitamin tilskud.

Om Forfatteren

Jill Corleone er en registreret diætist og sundhed coach, som har været at skrive og dele hendes kærlighed til mad, ernæring og sundhed med alle, der vil lytte i næsten 20 år. Hendes arbejde har været omtalt på Huffington Post, Diabetes Self-Management og Arbejder Mor.

ADVERT

Mest populære