Sund Kost >> Ernæring

Hvad Er Betydningen af Vand Og Salt i Kroppen Homøostase?

Skrevet af Janet Renee, MS, RD; Opdateret November 21, 2018

Vandet fungerer som den primære del af den væske, der cirkulerer i kroppen. Afhængig af din alder og muskelmasse, vand gør op hvor som helst fra 45 til 75 procent af din kropsvægt. Din krop har to vigtigste væske rum: intracellulær væske, der er inde i dine celler, og ekstracellulær væske cirkulerer uden for cellerne. Salt, en elektrolyt, spiller en stor rolle i ekstracellulær væske som den mest udbredte ion-gruppen. Nyrerne spiller en afgørende rolle i at opretholde natrium og vand balance.

Vand til Væske-Balance

Den balance af vand og natrium er afgørende for din sundhed. Dine nyrer regulere mængden af vand og natrium sammen med andre elektrolytter. Målet er, at den mængde vand, du bruger til at forblive i balancen med det beløb, der udskilles. Hvis din krop har overskydende vand, nyrerne øge urin output til at bringe tingene tilbage i balance. Ligeledes, dine nyrer kan spare på vandet, hvis lydstyrken er lav. Anti-diuretisk hormon, der styrer, hvor meget vand din nyrerne udskiller. Det giver din krop til at opsuge vand og udløser tørst.

Natrium Balance Kritisk til Osmolaritet

Natrium balance er stramt reguleret til at undgå ekstreme variationer i koncentrationen, som kan forstyrre den normale celle funktion. Osmolaritet er processen med at styre mængden af opløselige stoffer, per volumen. Balancing natrium input og output med vand spiller en central rolle i at opretholde osmolaritet. Når du bliver dehydreret, vil din krop skal spare på vand og udskiller natrium for at forhindre natrium koncentration fra stigende. Når du har overskydende vand, din krop bevarer natrium og udskiller vand for at forhindre natrium fortynding. Balancing natrium spiller en afgørende rolle i regulering af blodtryk og blod volumen.

Effekter af Natrium Ubalance

I tillæg til at opretholde blodtryk, natrium er nødvendige for korrekt funktion af dine nerver, muskler og andre af kroppens væv. Problemer opstår, når for meget eller ikke nok natrium er i din krop. Vanddrivende lægemidler, drikke for meget vand, overdreven sveden, hjertestop og nyre-sygdom, blandt andre forhold, der kan forstyrre den balance af natrium til vand. En ubalance kan forårsage symptomer såsom træthed, hovedpine og muskelkramper.

Regulering Af Natrium I Din Kost

Mens din krops naturlige checks and balances hjælpe det til at tilpasse sig varierende natrium indtag, du vil hjælpe din krop, hvis du begrænse mængden af natrium du indtager i din kost. For meget natrium konstant "stammer" dit system, og kan føre til for højt blodtryk, fattigere knogle sundhed og meget mere. Holde dine natrium indtag er lavere end 2.300 mg dagligt, eller 1.500 mg, hvis du er i risiko for højt blodtryk eller hjertesygdomme.

Om Forfatteren

Janet Renee er en klinisk diætist med en særlig interesse i vægt forvaltning, sports ernæring, medicinsk ernæring terapi og kost tendenser. Hun fik sin Master of Science i ernæring fra University of Chicago og har bidraget til, at sundhed og wellness-magasiner, herunder Forebyggelse, Selvstændig, Form og Madlavning Lys.

ADVERT

Mest populære