Sund Kost >> Andre

Betydningen af Vitaminer Til Din Krop

Oversigt

Vitaminer give din krop til at vokse og udvikle sig. De spiller også en vigtig rolle i kropsfunktioner såsom stofskiftet, immunitet og fordøjelse. Der er 13 livsvigtige vitaminer, herunder vitamin A, C, D, E og K, og B-vitaminer, såsom riboflavin og folat. Ifølge det AMERIKANSKE National Library of Medicine, er den bedste måde at opfylde dine vitamin behov er at spise en afbalanceret kost, der indeholder en bred vifte af fødevarer. Hvis du ikke kan opfylde dine behov, gennem fødevarer alene, kan du kræve, kosttilskud. Søge vejledning hos din læge eller diætist, før du tager kosttilskud, dog.

BananaStock/BananaStock/Getty Images

Ikke D-Vitamin Ophobes i Dit System?

Som et fedtopløseligt vitamin, D-vitamin, der overstiger ikke er skyllet fra kroppen gennem urinen. Selvom din krop kan blive giftig fra overdreven supplerende indtag, toksicitet ikke stammer fra D-vitamin–rige fødevarer eller solen, ifølge Office for Kosttilskud. Den maksimale mængde af D-vitamin, som voksne kan sikkert få fra kosttilskud er 4.000 internationale enheder (IE) per dag. Hvis du overskrider denne grænse, skal det overskydende vitamin D ophold i blodet, der forårsager skadelige virkninger, såsom utilsigtet vægttab, anoreksi og unormal hjerterytme. Overskydende D-vitamin kan øge dit blod niveauer af calcium, der forårsager hjerte, blodkar og nyre skader. Forbruge mindre beløb-for eksempel, 1.000 IE per dag-sammen med calcium i supplement form øger din risiko for nyresten. Tilstrækkelig indtagelse af vitamin D for de fleste voksne er 600 IU dagligt fra fødevarer eller kosttilskud.

Goodshoot/Goodshoot/Getty Images

Ikke Skelet-Systemet Producerer D-Vitamin?

Fødevarer, kosttilskud og solen giver d-vitamin at Få tilstrækkelige mængder -- 600 IU dagligt for de fleste voksne-er af afgørende betydning for den generelle sundhed. Dit skelet systemet kræver D-vitamin, fordi vitamin fremmer optagelsen af calcium, et centralt for sunde knogler og udvikling. Din lever, ikke dine knogler, producerer D-vitamin som reaktion på solens ultraviolette stråler. Værdifulde fødevarer, kilder til dette vitamin omfatter cod liver olie, fisk og skaldyr, såsom laks og tun, og berigede juice og mejeriprodukter. Æg, margarine og berigede korn indeholder moderate mængder.

Hemera Teknologier/AbleStock.com/Getty Images

Er Der en Vitamin Godt for Fordøjelsessystemet?

Ligesom resten af din krop, dit fordøjelsessystem kræver, at alle væsentlige vitaminer og mineraler. B-vitaminer og C-vitamin, men spiller særligt værdifulde roller i fordøjelsessystemet sundhed, siger Dr. Chris Iliades, en læge og bidrage sundhed, forfatter til EveryDayHealth.com. B-vitaminet folat, eller folinsyre, der er forbundet med en nedsat risiko for kræft i tyktarmen. B1-Vitamin, også kaldet thiamin, hjælper din krop med at omdanne kulhydrater til energi i løbet af fordøjelsen. B3-Vitamin, eller niacin, giver mulighed for en normal fordeling af kulhydrater, fedtstoffer og alkohol. Vitamin B6 eller pyridoxin, fremmer protein fordøjelse.Antioxidant C-vitamin øger jernoptagelsen, og tandkød og tand sundhed. Til at opfylde dine B-vitamin behov, Illiades tyder på, at spise en kost rig på fuldkorn, bønner, fisk og skaldyr, mejeriprodukter og grønne bladgrøntsager. For at få C-vitamin, skal du bruge en bred vifte af frugt og grøntsager. Top C-vitamin kilder omfatter citrusfrugter, tomater, jordbær, peber og søde kartofler.

Thinkstock/Comstock/Getty Images

Hvor Lang tid tager en Daglig Dosis af D-Vitamin Ophold i Dit System?

D-Vitamin er til stede i din krop væv og blod. Selvom du får D-vitamin fra den mad, din krop producerer også det i svar til solen. D-Vitamin i blodet vises i blodprøver, og har en forholdsvis lang cirkulerende levetid på omkring 30 dage, efter at den Office af Kosttilskud. Med andre ord, hvis du spiser D-vitamin–rige fødevarer eller kosttilskud i dag, og en del vil sandsynligvis forblive nærværende i din krop i en måned. Længden af tid, D-vitamin, som forbliver i din krop væv forbliver uklart, dog.

Stockbyte/Stockbyte/Getty Images

Hvor Lang tid Før, at D-Vitamin Får Ind i Systemet?

D-Vitamin ind i dit system på varierende priser afhængig af dens kilde og andre faktorer, såsom din generelle sundhed, og om vitamin-indtagelse er forbundet med andre næringsstoffer og fødevarer. D-Vitamin forskere anslår, at mellem 5 og 30 minutter for solen mellem 10 og 3 p.m. mindst to gange om ugen på arme, ben eller ryg uden solcreme er nok til din krop til at syntetisere D-vitamin du har brug for, siger Kontoret for Kosttilskud. D-Vitamin fra fødevarer og kosttilskud kommer ind i din lever og fedtvæv under fordøjelsen. Selv om priser af fordøjelsen variere, hele fordøjelsen proces tager 24 til 72 timer for de fleste mennesker, ifølge Dr. Michael F. Picco, en Mayo Clinic gastroenterolog. Inden for denne tid, vil din krop absorberer D-vitamin og andre fedt-opløselige næringsstoffer. Forbruger D–vitamin-rige fødevarer og kosttilskud, med fedt kilder, såsom oliven olie, og laks eller nødder, er vigtigt, fordi fedt øger absorption.

Jupiterimages/Polka Dot/Getty Images

Gør det Lymfatiske System Transportere fedtopløselige Vitaminer?

Din lymfe-systemet er et netværk af kanaler, beholdere, noder og organer, der producerer og transporterer lymfeknuder, en klar, gullig væske, der indeholder hvide blodlegemer, fra din krop væv til din blodbanen. Det er også transporterer fedt-opløselige vitaminer, herunder A, D, E og K. Efter du spiser, fedt-opløselige vitaminer optages i fedt kugler, der rejser gennem din lymfesystemet til din tyndtarmen og i cirkulerende blod. De er derefter lagret i kroppens væv.

Jupiterimages/Comstock/Getty Images

Hvor Længe skal-Vitaminer Og Zink Ophold i Kroppen?

Din krop ikke opbevare vand-opløselige vitaminer -- B-vitaminer og C-vitamin-fordi de opløses i kropsvæsker. At spise en bred vifte af sunde fødevarer, såsom frugt, grøntsager, fisk og fuldkorn, der hver dag hjælper med at forebygge fejl og mangler. Fedt-opløselige vitaminer, som omfatter A, D, E og K, der cirkulerer i blodet. Din krop gemmer også mange af dem i din krop væv, og disse butikker vare i tre måneder i en vel-plejet person, i henhold til Mærket Brandt, lektor i kemi og biokemi i Rose-Hulman Institute of Technology. Din krop kan ikke gemme zink, og dine nyrer udvise ubrugte mængder gennem urinen. Du har brug for en jævn tilførsel af zink-eller 8 til 11 mg per dag for voksne-til at holde sig sund. Værdifuld mad kilder omfatter fisk og skaldyr, kød og beriget korn.

Om Forfatteren

August McLaughlin er en sundhed og seksualitet forfatter, podcast-vært og forfatter af "Pige Boner: Den Gode Pige 's Guide til Seksuel Empowerment" (Hestemakreller Udgivelse, 2018). Hendes artikler vises i DAME Blad, Cosmopolitan.com the Huffington Post og mere, og hun elsker at forbinde med læserne via hendes blog og sociale medier. augustmclaughlin.com

ADVERT

Mest populære