Sund Kost >> Ernæring

Betydningen af D-Vitamin-3

Skrevet af Bethany Lalonde; Opdateret juli 20, 2017

Medlem af D-vitamin kompleks, vitamin D-3 er fedtopløselige og også kendt som cholecalciferol. D-Vitamin-3 findes naturligt i kun et par fødevarer, herunder mælk, mælkeprodukter og fede fisk og østers. Du kan også indtage D-vitaminer i et tillæg, eller de er ofte tilføjet til berigede fødevarer, såsom korn. Hertil kommer, at din hud gør D-vitamin, når den udsættes for solskin, tjener det ry af "sol-vitamin."

Optagelsen Af Calcium

D-vitaminer er afgørende for at hjælpe din krop absorbere calcium, et mineral, som er nødvendigt for sunde knogler produktion. Optagelsen af Calcium er især vigtigt i spædbørn, børn og unge, som fattige optagelsen af calcium eller lavt calcium niveauer kan føre til dårlig skeletudvikling. Lave niveauer af D-vitamin-3, kan resultere i, at rakitis eller osteoporose.

Seasonal Affective Disorder

Også kendt som SAD seasonal affective disorder er en form for depression, der opstår i løbet af de koldere måneder. Dette er en konsekvens af lave sollys, og er ofte behandlet med lysterapi. D-Vitamin, kosttilskud, men kan medvirke til at forbedre eller lindre symptomerne på SAD. D-vitaminer er skabt af kroppen, når huden udsættes for sollys, så det kan være nyttige i at reducere virkningerne af lave-sollys.

Risikoen For Kræft

Ifølge University of Maryland Medical Center, D-vitamin kan medvirke til at reducere risikoen for nogle kræftformer, især hud -, bugspytkirtel -, bryst -, prostata-og tyktarm kræft. Mens lab og befolkningen undersøgelser har vist en mulig sammenhæng mellem en nedsat risiko for kræft og D-vitamin forbrug, der er ingen endelige beviser for, at D-vitamin nedsætter risikoen for enhver udvikling af kræft.

Overskydende Vitamin D

Den daglige anbefalede mængde af D-vitamin for voksne er 600 IU (internationale enheder) en dag. Hvis du indtager mere end 4.000 IE D-vitamin hver dag, du løber risikoen for at lide af D-vitamin toksicitet. Hvis du har alt for høje niveauer af D-vitamin i dit system, vil din krop kan overabsorb calcium, hvilket fører til forhøjet calcium niveauer. Højt calciumindhold i blodet kan føre til farlige kalkaflejringer i din bløde væv og skader på nyrerne eller problemer med nyre sten. Symptomer på forhøjet calcium omfatter forvirring, kvalme, forstoppelse, nedsat appetit, vægttab og generel svaghed. Konsultere en læge, hvis du er bekymret for, at du måske lider af forhøjet calcium og D-vitamin toksicitet.

Om Forfatteren

Bethany Lalonde har været en professionel skribent siden 1997. Hun har udgivet for CBS Sundhed Ur, WebMD, "Ann Arbor Daily News" og "Entertainment Weekly." Hun har to masters fra University of Michigan, i diætetik og ernæring samt journalistik.

Foto Credits

  • Thomas Northcut/Lifesize/Getty Images
ADVERT

Mest populære