Sund Kost >> Andre

Betydningen af Natrium

Oversigt

Selv om det ofte udråbt som en ernærings-skurk, natrium spiller faktisk en række vigtige roller i kroppen. Natrium-ikke kun hjælper med at opretholde en sund væskebalance, og det bidrager også til korrekt muskelsammentrækning og nerve impuls-ledning. Stadig, kroppen har brug for langt mindre natrium end den gennemsnitlige person, der rent faktisk forbruger -- og betydningen af, at natrium er ophævet, når for meget salt ting fylder blodbanen.

Thinkstock/Comstock/Getty Images

Hvor Meget Natrium, hvis Nogen Skulle Have på en Dag?

Ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse, den menneskelige krop har brug kun 180 til 500 mg natrium per dag for at opretholde dens sunde funktion. Men, anbefaler CDC en tilstrækkelig indtagelse af 1.500 mg per dag at tage højde for natrium tabt gennem sved. Selv om der ikke er nogen fordel at indtage mere end tilstrækkelig indtagelse, CDC har sat en øvre grænse på 2.300 mg per dag -- dette er den højeste daglige mængde af natrium, som bør udgøre nogen sundhedsmæssig risiko for de fleste sunde voksne.

George Doyle/Stockbyte/Getty Images

Hvor Meget Natrium, Bør Du Have en Dag på en natriumfattig Kost?

Når efter en lav-natrium diæt, der har til formål at spise noget mere end 2.000 milligram per dag. Hvis du er ældre end 50 år, for Afrikansk-Amerikansk eller har for højt blodtryk, diabetes eller nyresygdom, CDC anbefaler yderligere at begrænse dit daglige natrium indtag ikke mere end 1.500 mg. Reducere natrium indtag, ved hjælp af friske råvarer, undgå forarbejdede fødevarer, og skyl alle dåse mad, inden du indtager dem.

Jupiterimages/BananaStock/Getty Images

Hvad er den Normale Mængde af Natrium brug for Hver Dag for en Voksen Mand?

CDC anbefaler, at voksne indtager omkring 1.500 mg natrium om dagen, selv om de fleste raske voksne kan sikkert forbruge op til 2.300 mg. Når du læser etiketter på fødevarer, check portionsstørrelse på toppen af etiketten-natrium mængder, der er nævnt på etiketten er for en afsoner. Ifølge CDC, den gennemsnitlige voksne bruger langt mere natrium end nødvendigt med en gennemsnitlig indtagelse af mere end 3.400 mg per dag.

George Doyle/Stockbyte/Getty Images

Hvor Mange Mg Natrium Per Dag for et Barn?

Den anbefalede daglige natrium indtag for børn afhænger af alderen. Ifølge USDA/ARS Børn Nutrition Research Center ved Baylor College of Medicine, daglig natrium anbefalinger for børn er 1.000 til 1.500 mg fra alderen 2 til 3 og 1.200 til 1.900 mg fra alderen 4 til 8. Børn i alderen 9 til 13 år bør indtage 1,500 2,200 mg natrium om dagen, mens børn på 14 år og ældre kan sikkert forbruge på 1.500 til 2.300 mg.

Jupiterimages/Pixland/Getty Images

Hvor Meget Natrium er i et Barns Normale Kost Per Dag?

Ifølge det AMERIKANSKE National Library of Medicine, 2012 en undersøgelse foretaget af forskere ved CDC fundet, at de fleste børn indtager langt over det anbefalede daglige indtag af natrium. Efter opmåling mere end 6.000 børn over fem år, fandt forskerne, at den gennemsnitlige barn, der forbruges 3,400 mg natrium om dagen-mere end 1.000 mg over den øvre indtag. Undersøgelsen fandt også, at natrium indtag stiger med alderen, og drenge har tendens til at forbruge mere natrium end piger -- omtrent 900 milligram mere per dag.

Jeffrey Hamilton/Lifesize/Getty Images

Gør Natrium Bidrage til forhøjet Blodtryk?

Selvom natrium i sig selv ikke forårsager højt blodtryk, overskydende natrium kan bidrage til den tilstand. Når kroppen ikke effektivt kan fjerne natrium, ophobes det i blodet. Da vand er tiltrukket af natrium, det styrter ind i blodbanen og øger den samlede blodvolumen. Til at cirkulere dette øget mængde blod i hele kroppen, hjertet skal pumpe hårdere-hvilket øger trykket i blodårerne, hvilket resulterer i for højt blodtryk.

Jupiterimages/Comstock/Getty Images

Kan Du Sænke Dit Blodtryk på en natriumfattig Kost?

I mange tilfælde, efter en lav-natrium diæt kan sænke blodtrykket. Nedsat natrium indtag bidrager til bedre væskebalance og en lettere arbejdsbyrde på hjertet. Men, at reducere dit saltindtag sandsynligvis ikke vil gøre en betydelig forskel, hvis din højt blodtryk er relateret til en anden faktor, såsom rygning, fedme, alkohol, stress eller genetik.

Om Forfatteren

Krista Sheehan er et registreret sygeplejerske og professionel forfatter. Hun arbejder i en neonatal intensive care unit (NICU) og hendes tidligere sygepleje erfaring omfatter geriatri, pulmonale lidelser og hjemmesygepleje. Hendes faglige skrivning arbejder primært fokusere på de emner, der af fysiske sundhed, fitness, ernæring og positive ændringer i livsstil.

ADVERT

Mest populære