Sund Kost >> Kost

Betydningen Af Niacin

Niacin hører til B-familien af vitaminer og er også kendt som nikotinsyre eller vitamin B-3. Kroppen opnår niacin i en af to måder. Det kan syntetiseres ud fra aminosyren tryptofan, eller forbruges i niacin-rige fødevarer som fjerkræ, magert oksekød, brød, pasta, bønner, nødder og fisk som tun eller laks. Institute of Medicine ' s Food and Nutrition Board anbefaler, at voksne mænd indtager 16 mg niacin dagligt, mens voksne kvinder bør få 14 mg. På dette indtag niveau, niacin spiller en vigtig rolle i reguleringen af energi metabolisme og støtte sundhed hjerte, nervesystemet og det endokrine systemer. Højt indtag af niacin kan også være en vigtig del af at medvirke til at forebygge en række alvorlige medicinske tilstande, selvom læger advarer om, at supplere med niacin tabletter kan forårsage mavesår, leverskader, uregelmæssig hjerterytme, og et kraftigt fald i blodtrykket.

Kolesterol Fordele

Mayo Clinic.com rapporter som foreskrevet høje doser niacin opleve en 15-35 procent stigning i deres high-density lipoprotein, eller HDL kolesterol niveau. HDL-kolesterol er ofte omtalt som "god" kolesterol, da denne type lipid er ansvarlig for rydning af blodbanen af low-density lipoprotein, eller LDL-kolesterol, der er forbundet med en øget risiko for hjertesygdomme. Receptpligtig styrke niveauer af niacin kan også direkte lavere LDL og triglycerid-niveauer. Når du bruger niacin til at behandle højt kolesterol, læger typisk bruge en dosis på 500 mg til 2 g administreres tre gange dagligt. Det er ikke muligt at opnå denne koncentration af niacin hver dag fra fødevarer alene, og højt indtag af niacin kan forårsage alvorlige bivirkninger. Forsøg ikke at selv-behandle højt kolesterol med nogen form for niacin, indtil du har talt med din læge.

Effekt på Diabetes

En form for niacin kendt som niacinamid kan hjælpe med at beskytte de insulin-producerende celler i bugspytkirtlen, fra de skadelige virkninger af frie radikaler-forbindelser, kemikalier og kroppens egne hvide blodlegemer. Da skader på disse celler i bugspytkirtlen er ofte et tegn på type 1 diabetes, supplere med niacinamid form for niacin kan bidrage til at forebygge udviklingen af diabetes eller forsinke nødt til at begynde insulin terapi på folk med en tidlig form for sygdom. En undersøgelse offentliggjort i det medicinske tidsskrift "Diabetes" rapporterede, at niacinamid syntes at formindske risikoen for diabetes hos børn, der var i høj risiko for sygdom, men en senere kliniske forsøg fandt ingen signifikant fald i antallet af høj-risiko børn, der udviklede diabetes efter tre år for at tage niacinamid. Mere forskning er nødvendig, før den fulde effekt af niacin om diabetes er kendt.

Nedsat Risiko For Kræft

En 2000 undersøgelse offentliggjort i "International Journal of Cancer" anført, at personer, som øger deres kosten forbrug af niacin kunne bidrage væsentligt til at mindske deres risiko for hals og mund kræft, især når niacin er kombineret med næringsstoffer, der kan prale med antioxidant egenskaber. Et andet, lignende undersøgelse viste, at indtag af niacin kunne bidrage til at mindske risikoen for kræft i spiserøret. Linus Pauling Institute rapporter om, at laboratorie-studier på rotter og mus tyder på, at niacin mangel kan øge risikoen for visse typer af kræft, men disse effekter er ikke blevet verificeret i forskning, der involverer mennesker.

Neurologisk Sundhed

Alvorlige niacin mangel resulterer i en tilstand kendt som pellagra. Flere af de definerende karakteristika af pellagra omfatte mental forvirring, depression, tab af hukommelse og desorientering. Disse neurologiske forstyrrelser opstår, fordi tilstrækkelig niacin er nødvendige for, at nervesystemet kan fungere korrekt. Et højt indtag af niacin kan også forhindre udvikling af Alzheimers sygdom, opmærksomhed underskud uorden og vanedannende problemer som alkohol-afhængighed, selvom University of Maryland Medical Center advarer om, at mere forskning er nødvendig for at være sikker på, niacin ' s effekt på nervesystemet.

Om Forfatteren

Michelle Kerns skriver til en bred vifte af print-og online publikationer og har specialiseret sig i litteratur og videnskab emner. Hun har fungeret som en bog klummeskribent siden 2008 og er medlem af National Book Critics Circle. Kerns studerede engelsk litteratur og neurologi ved UC Davis.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære