Sund Kost >> Kost

Betydningen af Sunde Fedtstoffer for Atleter

Skrevet af Chris Daniels; Opdateret December 19, 2018

Ved at fokusere på niveauer af protein og kulhydrater i en atletisk kost, er det nemt at glemme vigtigheden af sunde fedtstoffer. Din krop kræver to klasser af fedtsyrer for at fungere ordentligt: omega-3 og omega-6 fedtsyrer. Moderat til intens træning kræver både kulhydrater og fedt til brændstof. Hormoner og andre molekyler, der produceres fra fedt er vigtig for opretholdelsen af balancen mellem de biokemiske reaktioner, der drev liv.

Brændværdi

Fedt giver kroppen energi til at drive aktiviteten. Hvor kulhydrater tegner sig for størstedelen af energien i løbet af kort varighed eller lav intensitet motion, fedtstoffer udgør størstedelen af energien under længere eller mere intens træning. Fedtstoffer bør aldrig falde til under 15 procent af dit daglige kalorieindtag, i henhold til Colorado State University Extension Service. For udholdenhed atleter, op til 75 procent af energibehovet kan dækkes af fedt i din krop.

Hormoner

Hormoner er kemiske stoffer, der styrer balancen af biokemiske reaktioner i din krop, drivkraft for vækst, udvikling, bedring og generelle sundhed. Mange hormoner er fremstillet af molekyler, der stammer fra essentielle fedtsyrer, som omega-3 og omega-6 fedtstoffer. Steroid hormoner, der styrer, hvordan din krop reagerer på et højt energiforbrug og vedligeholde mineral balance, og køn hormoner, der drev muscle vækst stammer fra fedt. Mangel på fedt i din kost, vil forhindre, at disse hormoner fra at være i balance, forringer athletic performance og recovery.

Betændelse

Motion-induceret tab for at dine muskler udløser stigninger i styrke og udholdenhed. Denne skade også fører til betændelse i muskler. Når musklerne er betændt, de er ømme, også at miste styrke og rækkevidde af bevægelse. Omega-3 fedtsyrer, som især er behov for at regulere niveauet af inflammation i kroppen. En kost lavt indhold af omega-3 fedtstoffer, mens høj i de mere almindelige omega-6 fedtstoffer, kan bias din krop mod betændelse, forringer motion recovery, ifølge Linus Pauling Institute.

Fødevarer Kilder

Integration af fedt i din kost betyder ikke at bukke under oftere til bacon cheeseburgers. Omega-6 fedtstoffer er meget almindelige i den moderne kost; de kan findes i de fleste vegetabilske olier og nødder samt kød-og mælkeprodukter. Omega-3 fedtstoffer er meget mere sjælden, selv om nogle er fundet i de fleste fødevarer, der indeholder omega-6 fedtstoffer. Fødevarer rige på omega-3 fedtstoffer omfatter valnødder, koldtvands fisk som laks, hørfrø, soja, soja olie, tofu og rapsolie. Mange eksperter anbefaler at spise ikke mere end fire til fem gange det beløb af omega-6 fedtstoffer som omega-3 fedtstoffer, ifølge Linus Pauling Institute. Atleter, der ønsker at tage et omega-3-tilskud, der stammer fra fisk eller krill olie for at sikre balance i kosten.

Om Forfatteren

Chris Daniels dækker fremskridt i ernæring og fitness online. Daniels har mange certificeringer og uddannelser, der dækker menneskers sundhed, ernæring og sport performance. En ivrig cyklist, vægtløfter, og svømmer, Daniels har oplevet rejse trænings-og i den rolle både som en atlet og coach.

ADVERT

Mest populære