Sund Kost >> Ernæring

Betydningen af Frisk Mælk til Sundhed

Skrevet af Jan Annigan; Opdateret 17 December 2018

Frisk mælk er en rig kilde af flere vigtige næringsstoffer, herunder protein, calcium, fosfor, vitamin A og vitamin D. Reduceret-fedt frisk mælk i særdeleshed, fordi den mangler fedt indholdet af andre mejeriprodukter som sødmælk, har sundhedsmæssige fordele -- endnu færre af de risici, der er forbundet med indtagelse af mættet fedt og kolesterol. Herunder tre portioner af frisk mælk i din kost hver dag, kan hjælpe dig med at vedligeholde muskelmasse, styrke dine knogler, støtte en gunstig kropssammensætning og forbedre din kredsløbssygdomme sundhed.

Protein

Ud over at være afgørende for væv reparation, enzym-og hormon-syntese, immunsystemet støtte og energi, protein giver struktur af dine muskelfibre. Proteiner i frisk mælk er især nyttige, fordi de indeholder alle de essentielle aminosyrer, protein byggesten, du mangler evnen til at gøre og skal derfor medtage i din kost. Hertil kommer, at de to fremherskende mælkeproteiner – kasein og valle – spiller en vigtig rolle i muskel bygning. Din tarmen fordøjer og absorberer kasein relativt langsomt, hvilket giver mulighed for en stabil udgave af aminosyrer ind i din blodbanen for at nære din voksende muskler på en bæredygtig måde, mens whey proteiner indtaste dit system ret hurtigt. Valle, der ikke kun giver dine muskelfibre en hurtig næringsstof boost, men også leverer forgrenede aminosyrer, der kan hjælpe med muscle recovery efter en træning.

Knogle Sundhed

Din krop har brug for en løbende tilførsel af kalcium og fosfor til at fastholde en robust skeletal system. Frisk mælk giver begge disse mineraler, og i virkeligheden, er en af de bedste kilder til disse næringsstoffer. Dine knogler bidrage til din fysiske struktur og tillade bevægelse, og de tjener også som en backup kilde til calcium og fosfor. At have en reserve af disse mineraler er vigtige, fordi de spiller afgørende roller for muskelsammentrækning, nerve transmission, cellulære kommunikation og kredsløbssygdomme sundhed. Men hvis din kosten calcium og fosfor er lavt, og din krop holder trække dem fra dine knogler, du i sidste ende kan kompromittere integriteten af dit skelet. At drikke frisk mælk, som også indeholder D-vitamin, som hjælper med optagelsen af calcium, der kan hjælpe med at holde dine knogler stærke.

Kroppens Sammensætning

Mejeriprodukter såsom reduceret-fedt frisk mælk kan hjælpe dig med at reducere kropsfedt og fremskynde afbrænding af dine fedtdepoter som en brændstofkilde. Calcium indholdet af disse fødevarer påvirker dine celler' calcium koncentration, som igen regulerer fedtstofskiftet, giver dig mulighed for at brænde mere fedt, når dine kalorier er lav, men forhindrer dig fra pakning på fedt, når dit kalorie indtag øges. Hertil kommer, at de forgrenede aminer i valle del af friske mælk arbejde sammen med calcium til at skabe denne fedt-brænding virkning, hvilket gør mejeriprodukter foretrække at calcium kosttilskud som et middel til at hjælpe med at styre din vægt og forbedre din kropssammensætning.

Hjerte-Kar-System

Vitaminer og mineraler i frisk mælk kan hjælpe med at nedsætte din risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdom. A-Vitamin, for eksempel, fungerer som en antioxidant og kan bekæmpe betændelse, er en medvirkende årsag til hjertesygdomme. Calcium og D-vitamin kan hjælpe med at holde blodtrykket i et sundt område, og drikke fedtfattig frisk mælk kan hjælpe med at forebygge fedme og forhøjet kolesteroltal, som begge er risikofaktorer for hjerte-og kredsløbssygdomme.

Om Forfatteren

En forfatter siden 1985, Jan Annigan er offentliggjort i "Plante-Fysiologi," "Proceedings of the National Academy of Sciences," "Journal of Biological Chemistry", og på forskellige hjemmesider. Hun har en sports medicine and human performance certifikat fra University of Washington, samt en Bachelor of Science i dyr videnskaber fra Purdue University.

ADVERT

Mest populære