Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvad Er den Ideelle Daglige Indtag af Sporstoffer i Mennesker?

Sporstoffer, eller microminerals, er typer af mineraler, du har brug for i meget små mængder fra din kost. Møde dit anbefalede daglige indtag, der er afgørende for flere biokemiske reaktioner, der foregår i din krop. At have en afbalanceret kost fyldt med en bred vifte af fødevarer, der hjælper dig med at få alle de sporstoffer, du har brug for. I nogle tilfælde kan det være gavnligt for dig at tage en multivitaminpille til at hjælpe dig med at få din anbefaling af disse næringsstoffer, men tjek med din læge først.

Jern

Iron ' s vigtigste opgave er at transportere ilt til celler, væv og livsvigtige organer, som er knyttet til protein kaldet hæmoglobin og myoglobin i blodet. Du skal også bruge jern til celle vækst, herunder vækst af hvide blodlegemer, som beskytter din krop mod udenlandske angribere. Mænd har brug for 8 milligram dagligt, strygejern, mens kvinder, der kræver, 18 mg. Kød, fisk, skaldyr og fjerkræ, er nogle af de bedste kilder af hæm-jern, en type af jern, der absorberer godt i din krop. Berigede korn, spinat, bønner, tofu og andre plantebaserede fødevarer har nonheme jern. Denne type af jern ikke absorbere godt, så vegetabilske fødevarer bør ikke være din eneste kilde til jern.

Zink

Zink er kendt for sin rolle i at hjælpe dit immunforsvar arbejde sit bedste, især i pludselige sygdom, såsom almindelig forkølelse. Dette sporstof også aids i sårheling og hjælper celler deler sig. Mænd bør få 11 milligram zink hver dag, men kun kvinder har brug for 8 mg. Østers, oksekød, bønner, yoghurt og cashewnødder er nogle af de bedste kilder til zink.

Jod

Passende jod indtagelse er afgørende for produktionen af skjoldbruskkirtel hormoner samt normale stofskifte funktion. Du har også brug for tilstrækkelig indtag af jod for vækst og udvikling. Både mænd og kvinder har brug for 150 mikrogram jod hver dag. Mange typer af salt tilsat jod, hvilket betyder, at de indeholder store mængder af jod. Tang, yoghurt, cod og berigede brød er også rig på jod.

Chrom

Chrom hjælper hormonet insulin arbejde mere effektivt, så celler til at samle op glukose i dit blod. Denne funktion er til gavn for stabilisere blodsukkerniveauet, hvilket er særligt vigtigt, hvis du er diabetiker. Fordelingen af kulhydrat, protein og fedt fra den mad, du spiser, er afhængig af tilstrækkelig chrom i kroppen. Kvinder bør få 25 mikrogram dagligt chrom, men mænd har brug for 35 mikrogram. Chrom kommer fra broccoli, druer, hvidløg, kartofler og oksekød.

Kobber

Kobber har en bred vifte af funktioner i hele din krop. Dit system er baseret på kobber til at danne bindevæv, en afgørende rolle for knoglernes bevægelse. Sund hud kræver kollagen, som er lavet med hjælp af kobber. Møde dine daglige kobber anbefaling er også afgørende for jern til at fungere, og for strukturen af dit centrale nervesystem. Du har brug for 900 mikrogram af kobber hver dag, som ikke er afhængig af køn. Oksekød, lever, nødder, frø, svampe og linser er naturligvis høj i kobber.

Mangan

I sin antioxidant rolle, mangan beskytter celler ved at minimere oxidation. Denne beskyttende funktion mindsker skader på cellerne, hvilket yderligere reducerer din risiko for kroniske sygdomme. Mangan er også aktiverer enzymer, der er vigtige for dit stofskifte. Derudover, mangan holder dit skelet stærkt ved signalering enzymer til at skabe bestemte proteiner, der er strukturelle komponenter af brusk og knogler. Kvinder bør sigte mod at få 1.8 milligram mangan hver dag, mens mænd skal 2.3 mg. Ananas, nødder, bønner, søde kartofler, brune ris er alle gode kilder af mangan.

Om Forfatteren

Melodie Anne Coffman har specialiseret sig i den samlede wellness, med særlig interesse i kvinders sundhed og personlig forsvar. Hun har en kandidatuddannelse i fødevarevidenskab og human ernæring og er en certificeret instruktør gennem den nationale TILSYNSMYNDIGHED. Coffman forfølger sine personlige træner certificering i 2015.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære