Sund Kost >> Sunde Måltider

Er Sultne Ris et Kulhydrat?

Skrevet af A. J. Andrews; Opdateret December 20, 2018

Sultne ris, en fælles Europæisk navn for fonio, er en bred vifte af hirse, som hovedsageligt består af kulhydrater. Men kulhydrater er en del af historien-79.05 procent, for at være helt præcis, i dette lille kendt korn indfødte til Afrika. Fonio indeholder ni essentielle aminosyrer, har et lavere glykæmisk indeks end sammenlignelige korn og fungerer som en vigtig proteinkilde i udviklingslandene.

Kulhydrater

Kulhydraterne i fonio omfatter, for overflod, stivelse, kostfibre og opløselige sukkerarter. Omkring 68 procent af kulhydrater i fonio består af stivelse, med 75 procent af de, der kommer fra amylopectin og 25 procent fra amylose, en fælles del for vegetabilsk stivelse. At sætte fonio ' s 68-procent-indhold af stivelse i perspektiv, ris har omkring 77.2% stivelse. Fonio korn har målt så højt som 11.3-procent fiber indhold, med et gennemsnit på 5,85%; for perspektiv, ris består af et gennemsnit 0,9%, fiber. Som de fleste korn, fonio har meget lidt opløseligt sukker-ca 1 procent -- som primært består af fruktose, glukose og sakkarose.

Glykæmisk Indeks

Fonio ' s indhold af kulhydrater er lidt lavere end andre korn, men dens kulhydrat sammensætning gør det langsommere at fordøje og reducerer dens glykæmisk indeks, eller GI. Fonio betragtes som mellemliggende GI 66; i sammenligning, kort-langkornet hvid ris, en høj-GI korn, har et GI på 83. Fonio passer ind i de fleste af kost planer, men det er ikke glutenfri.

Protein

Test sætter fonio ' s protein indhold mellem 5.1 og 11 procent, med en middelværdi gennemsnit af 8.05 procent, om lige at beriget hvide ris, som består af cirka 8 procent protein. Fonio ' s protein består af 14 procent glutelin, 5,5 procent prolamin, 1,8 procent globulin og 3,5 procent albumin. Selv om beskeden ved første-verdens normer, korn, ligesom fonio give et tiltrængt kilde til protein for at udvikle de lande, hvor den vokser, og når man tænker på den aminosyre profil, en værdifuld kilde til råmaterialer til at fremme et sundt stofskifte og vækst.

Aminosyrer

Fonio indeholder mange aminosyrer, ni, som er afgørende. Men to af de svovlholdige aminosyrer -- methionin og cystein-er af særlig betydning for udvikling og vækst. Cystein, et ikke-væsentlige aminosyre og større del af keratin, og methionin, en essentiel aminosyre, der hjælper med at regulere stofskiftet, vækst, er rigelige i fonio, men ikke i andre korn som byg, ris, hvede og sorghum. Fonio er også rigere end andre hirse sorter i essentiel aminosyre, phenylalanin.

Om Forfatteren

A. J. Andrews arbejde har optrådt i Mad og Vin, Fricote og "BBC Good Food." Han bor i Europa, hvor han bager med vild gær, mælk geder ost og forbereder sig til Retten i Master Sommeliers niveau II eksamen. Andrews har modtaget formel uddannelse på Le Cordon Bleu.

ADVERT

Mest populære