Sund Kost >> Sunde Måltider

Gør Mennesker Konvertere Vitamin K1 til K2-Vitamin?

Skrevet af Sandi Busch; Opdateret 14 December 2018

K-Vitamin lyder som et stof, men det er et paraply begreb, der omfatter flere former, herunder vitamin K-1 og K-vitamin-2. For at tilføje til den potentielle forvirring, der er flere typer af vitamin K-2. Forskellene er vigtige, fordi små variationer i deres kemiske struktur betyder, at vitamin K-1 og K-2 sandsynligvis har forskellige roller at udfylde i din krop. Ud af alle de former af vitamin K-2, den ene er skabt af vitamin K-1.

Vitamin K-1 Vs. Vitamin K-2

Den mest udbredte form af K-vitamin i din kost, er vitamin K-1, som består af kun ét stof, der er kendt som phylloquinone. Vitamin K-2 er lidt mere kompliceret, fordi det er en generisk betegnelse, der omfatter op til 12 former af vitamin kollektivt kendt som menaquinones. Vitamin K-1, og alle variationer af vitamin K-2 er naturligt forekommende vitaminer. Vitamin K-1 er produceret af planter, mens de fleste former af vitamin K-2 er syntetiseret af bakterier i tyktarmen af dyr og mennesker.

Syntesen af Vitamin K-2

De forskellige former af vitamin K-2 er identificeret af tal og bære etiketter MK-1 til MK-12. De fleste af dem er produceret af bakterier uden brug af vitamin K-1. For så vidt som forskerne kender til dato, kun én af dem, menaquinone-4 eller MK-4, er konverteret fra vitamin K-1. Dreje-vitamin, K-1, du bruger til MK-4 indebærer ikke bakterier, men snarere, at det sker i celler i hele din krop. Det er sandsynligt, at K-vitamin er først omdannes til en anden form, menadione, så er det metaboliseres til MK-4, i henhold til November 2013 udgave af "Journal of Biological Chemistry."

Fordele af Vitamin K-2

Alle former af vitamin K kan aktivere proteiner, der er ansvarlige for at gøre blodprop, men vitamin K-1 kan være mere aktiv i denne rolle, end vitamin K-2. Vitamin K-2 er mere vigtigt for at opretholde stærke knogler end vitamin K-1, rapporterede "Alternative Medicine Review", Marts 2005. Forskerne fandt, at postmenopausale kvinder, der tog 180 mikrogram vitamin K-2 i form af MK-7 havde mindre tab af knoglemasse i forhold til kvinder, der ikke tager kosttilskud, i henhold til September 2013 udgaven af "Osteoporosis International."

Kilder og Anbefalinger

De bedste kilder til vitamin K-1 er grønne bladgrøntsager og vegetabilske olier. Du vil kun få K-vitamin-2 fra animalske fødevarer. Kylling er den bedste kilde, med 12 mikrogram vitamin K-2 i form af MK-4 i en 3-ounce servering af kyllingebryst. Den samme del af ham har 8 mikrogram, mens oksekød og østers levering 3 mikrogram, og andre typer af fisk har mindre end 1 mikrogram. En kop sødmælk har omkring 2 mikrogram, mens en 1-ounce servering af ost indeholder mindre end 1 mikrogram. Det anbefalede daglige indtag for alt er K-vitamin 90 mikrogram dagligt for kvinder og 120 mikrogram for mænd.

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

Foto Credits

  • Creatas Images/Creatas/Getty Images
ADVERT

Mest populære