Sund Kost >> Ernæring

Gør den Menneskelige Krop Producerer Vitamin B-12?

Skrevet af Michelle Kerns; Opdateret December 27, 2018

Omkring 2 procent af den Amerikanske befolkning kan være mangel på vitamin B-12, rapporterede en 2012 undersøgelse offentliggjort af Centers for Disease Control og Forebyggelse. Der er kun to måder, du kan få vitamin B-12: ved at spise fødevarer rige på vitamin, eller ved at tage kosttilskud. I modsætning til andre næringsstoffer som D-vitamin eller K-vitamin, den menneskelige krop kan ikke syntetisere vitamin B-12. Hvis du er bekymret over dit indtag af vitamin B-12, så tal med din læge om måder at øge dit forbrug.

Vægt

Din krop har brug for vitamin B-12, også kendt som cobalamin, for at hjælpe med energi metabolisme, for at støtte sundheden i nervesystemet, og at hjælpe med at producere røde blodlegemer, DNA og RNA. Det fremmer din krops brug af jern og aktiverer enzymer som regulere niveauet af homocystein, som du har i dit blod. Et højt niveau af aminosyren homocystein kan øge din risiko for hjertesygdomme. Hvis du ikke spiser nok vitamin B-12, kan du opleve træthed, diarré og muligt nerve skader. En langsigtet mangel på vitamin B-12, der kan gøre dig mere tilbøjelige til at udvikle hjertesygdomme, perniciøs anæmi eller aldersbetinget macula degeneration.

Fødevarer Kilder

Ifølge Institute of Medicine ' s Food and Nutrition Board, voksne mænd og kvinder over 19 år gamle har brug for omkring 2,4 mikrogram vitamin B-12 hver dag. Gode kilder til vitamin B-12 -- fødevarer, der giver mellem 10 og 19 procent af den anbefalede daglige tilførsel af vitamin -- omfatter to skiver ekstra magert skinke, en ounce af ost som provolone eller blå ost, 3 ounces kogt fjerkræ såsom kalkun eller kylling eller tre skiver bacon. En fremragende kilde til vitamin B-12 forsyninger 20 procent eller mere af ADT i hver portion. For disse poster, skal du vælge 3 ounce af fisk som laks eller ørred, 3 ounce af oksekød eller lam eller 3 ounce af fisk og skaldyr, såsom muslinger, østers eller krabbe.

Tilskud

Vitamin B-12 kosttilskud findes som sugetabletter, tyggetabletter tabletter, kapsler, flydende dråber og soft-gel. Food and Nutrition Board har ikke sat en tolerable upper intake level, eller UL, for vitamin B-12 eller tillæg, da der ikke er nogen kendte alvorlige bivirkninger, der er knyttet til dens anvendelse. Men, University of Maryland Medical Center advarer om, at du bør ikke begynde at supplere med et næringsstof som vitamin B-12, medmindre du har talt med din læge først. Vitamin B-12 kosttilskud kan forstyrre den korrekte funktion af diabetes medicin såsom metformin, anti-beslaglæggelse medicin, kolesterolsænkende medicin, proton pumpe hæmmere og antibiotika såsom tetracyklin.

Overvejelser

Mens de fleste raske voksne at følge en afbalanceret kost vil få alle de vitamin B-12, de har brug for fra fødevarer, Linus Pauling Institute rådgiver, at veganere og strenge vegetarer, der spiser lidt eller ingen animalske produkter kan være nødvendigt for at opfylde deres vitamin B-12 krav med kosttilskud og vitamin-berigede fødevarer som morgenmadsprodukter. Dette er fordi, vitamin B-12 er kun til stede i animalske produkter. Personer over 50 år gamle, kan også brug for tilskud, da evnen til at absorbere vitamin falder med alderen. Hvis du tror, du har brug for vitamin B-12 kosttilskud, så spørg din læge til at hjælpe dig med at bestemme en sikker regelmæssige dosering.

Om Forfatteren

Michelle Kerns skriver til en bred vifte af print-og online publikationer og har specialiseret sig i litteratur og videnskab emner. Hun har fungeret som en bog klummeskribent siden 2008 og er medlem af National Book Critics Circle. Kerns studerede engelsk litteratur og neurologi ved UC Davis.

ADVERT

Mest populære