Sund Kost >> Ernæring

Hvor Varmt Skal Laks Lave Mad Til?

Skrevet af Krista Sheehan ; Opdateret November 27, 2018

Med sin friske, sarte smag og skællet tekstur, laks er et sundt måltid mulighed fyldt med omega-3 fedtsyrer og protein. Det kan serveres som hovedret, anvendes til toppen af en salat eller klemt i en sandwich. Selv om tilberedning af fisk i hjem kan være en smule skræmmende, ved hjælp af et kød termometer til at tjekke laks interne temperatur kan hjælpe med at forhindre undercooking.

Sikker Temperatur

Usa ' s Food and Drug Administration anbefaler, madlavning laks til en indre temperatur på 145 grader Fahrenheit. Tryk spidsen af kød termometer forsigtigt ind i midten af laksefilet på dets tykkeste del. Det er ideelt at begynde at kontrollere den indre temperatur et par minutter, før laksefilet skal gøres madlavning -- dette forhindrer dig i at overcooking fisk. Når din laks er kogt, ren kød termometer med varmt vand og sæbe for at undgå krydskontaminering. Hvis du ikke har et kød termometer til rådighed, bestemme laks er doneness ved at kontrollere for uigennemsigtig hud og kød, der flager let med en gaffel. Du vil også ønsker at vaske alle andre redskaber og serverer retter, der kom i kontakt med den rå fisk.

Madlavning Metoder

Så længe du er i kontrol af den interne temperatur, laks kan tilberedes i en bred vifte af metoder. Krybskytteri den fine fisk involverer madlavning det i simmering flydende, mens bagende og stegning kræver et længere ophold i lav ovn temperaturer. Laks kan også være bagt, grillet.

Undercooking Farer

Selv om ikke alle laks er forurenet med skadelige organismer, og den risiko eksisterer stadig. Heldigvis, madlavning fileterne til en indre temperatur på 145 grader Fahrenheit bør fjerne denne risiko ved at dræbe det skadelige organismer. Men hvis du undercook din laks, disse organismer kan forblive intakt. Når forurenede fisk, der forbruges, kan det føre til en bred vifte af fødevarebårne sygdomme. Symptomer kan omfatte mavesmerter, kvalme, opkastning, diarré, rødmen, hudreaktioner og vedvarende hovedpine. Hvis madforgiftning fra laks er mistænkt, søge lægehjælp omgående.

Andre Tips Om Sikkerhed

Når du køber laks, vælge filet at lugte frisk -- undgå fileter, der lugter muggent, sur eller skarp. Farven skal være lys og skinnende uden misfarvninger eller mørke. Når optøning frosne laks, læg den i køleskab natten over for at give mulighed for en langsom optøning. Hvis du har brug for en hurtig metode, forsegle laks filet i en plasticpose og læg dem i koldt vand, indtil den er optøet.

Om Forfatteren

Krista Sheehan er et registreret sygeplejerske og professionel forfatter. Hun arbejder i en neonatal intensive care unit (NICU) og hendes tidligere sygepleje erfaring omfatter geriatri, pulmonale lidelser og hjemmesygepleje. Hendes faglige skrivning arbejder primært fokusere på de emner, der af fysiske sundhed, fitness, ernæring og positive ændringer i livsstil.

ADVERT

Mest populære