Sund Kost >> Kost

Er Peberrod Godt for Dig?

Skrevet af Johanne Marie; Opdateret: 06 December, 2018

Peberrod er en flerårig plan, hvis smallere rod er revet eller i jorden til at producere et krydderi, normalt blot kaldet peberrod. Almindeligt tilføjet som en skarp, krydret aroma til sandwich-og kødretter, peberrod er også blevet brugt i tusinder af år i traditionel urtemedicin som et middel til luftvejs-og vandladningsproblemer. Dens ernæringsmæssige og medicinske egenskaber gør peberrod et godt valg af fødevarer, som også kunne hjælpe med at holde dig sund.

Ernæring

Peberrod er naturligt lav i kalorier, med kun 7 kalorier i 1 spsk forberedt, revet roden. En spiseskefuld indeholder 1.7 gram kulhydrat, stort set ingen fedt og flere vigtige vitaminer og mineraler. For eksempel, hver spiseskefuld indeholder 8 mg calcium og 37 milligram af kalium, sammen med små mængder af magnesium, fosfor, jern og zink. Peberrod er også relativt rige på C-vitamin, med omkring 4 mg per spiseskefuld, og indeholder også små mængder af B-vitaminer. I tillæg til disse vitaminer og mineraler, peberrod indeholder også en række fytokemikalier, som er ansvarlig for sine medicinske egenskaber.

Medicinske Egenskaber

Peberrod er relateret til sennep og indeholder sennep olie, sammen med andre naturlige stoffer, der kaldes glucosinolater. Disse kemikalier er ansvarlig for sin skarp aroma, som kun er udgivet efter root er revet eller knust. Nogle af de medicinske egenskaber af peberrod er sandsynligvis relateret til sin sennep olie, som kan blokere væksten af flere sygdomsfremkaldende bakterier, herunder dem, der kan forårsage sinus og urinvejsinfektioner. I Tyskland, det organ, der regulerer medicin og naturlægemidler, kaldet E-Kommissionen, der er godkendt brug af peberrod sammen med receptpligtig medicin til behandling af urinvejsinfektioner. Det anbefales også at bruge peberrod omslag topisk at øge blodgennemstrømningen og lindre brystet og bihuler for patienter med respiratoriske sygdomme.

Forebyggelse Af Kræft

De glucosinolater i peberrod kan have kræftbekæmpende egenskaber, ifølge Mosbah Kushad, professor i crop sciences ved University of Illinois, der skriver i en rapport om en undersøgelse fra universitetet, at disse forbindelser kan hjælpe leveren med at afgifte kræftfremkaldende kemikalier, og eventuelt bremse væksten af kræftsvulster. I en gennemgang af glucosinolater, der er offentliggjort i "Tidsskrift for Ernæring," forfatterne beskriver nogle af de biokemiske mekanismer, som disse forbindelser ændre cellulær aktivitet, stopper kræft celler fra, dividere og får dem til at dø i laboratoriet experiements. Men kliniske forsøg med forsøgspersoner og peberrod eller dets forbindelser er stadig nødvendig for at bekræfte, at den potentielle fordel, som en kræft-forebyggende.

Hvordan Man Bruger

Peberrod er tilgængelige på købmandsforretninger som er intakt, frisk rod, som du kan rist eller terninger, før de indtager, eller som er tilberedt, revet roden. Tørret peberrod rod er også tilgængelige fra de fleste helsekostforretninger. Selv om der ikke anbefalede dosis af peberrod er blevet etableret, traditionelle beløb til en kold eller luftvejsinfektion er 20 gram frisk rod daglig, taget internt. Du kan også forberede en peberrod infusion ved treret omkring 2 gram frisk rod i 1 kop kogende vand i fem minutter. Infusionen kan indtages flere gange dagligt. Selv om der generelt betragtes som sikker, ikke selv-behandling for enhver betingelse med peberrod. Diskutere dens anvendelse med din læge for at afgøre, om peberrod kan være nyttige for dig.

Om Forfatteren

Else Marie begyndte at skrive professionelt i 1981. Hendes arbejde har optrådt i sundhed, medicinske og videnskabelige publikationer, såsom Endokrinologi og Journal of Cell Biology. Hun har også offentliggjort i hobbyist tilbud som Den Hobstarand Den Bagpiper. Marie er certificeret master gartner og har en Ph. D. i anatomi fra Temple University School of Medicine.

ADVERT

Mest populære