Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvad Hormon, der Er Ansvarlig for Vedligeholdelse af Salt Og Vand Balance?

Skrevet af Janet Renee, MS, RD; Opdateret November 21, 2018

Vand er den primære væske i din krop, som tegner sig for 60 til 70 procent af din kropsvægt, så regulering af salt og vand er kritisk for at opretholde den rette væskebalance. På trods af den store variation i natrium og vand indtag, din krop arbejder på at holde natrium og vand inden for et bestemt interval. For at gøre dette, kan din krop har et komplekst system, der omfatter to hormoner, dine nyrer, og en del af hjernen kaldet hypothalamus.

Aldosteron

Aldosteron er et centralt steroid hormon, der er kritiske for at opretholde salt-og vandbalance. Det regulerer koncentrationen af mineraler, som natrium og kalium, i væsken udenfor cellerne. Når din natrium niveauer drop, eller kalium niveauer stige, din krops signaler din binyrerne til at frigive aldosteron i blodet. Aldosteron signaler dine nyrer for at opsuge natrium i blodet, og virker på din sved kirtler til at reducere natrium tab gennem sved.

Antidiuretisk Hormon

Antidiuretisk hormon, også kendt som arginin vasopressin, er andre vigtige hormon, der hjælper med at regulere væskebalancen. Dens opgave er at spare på den mængde vand, din krop mister gennem urinen. Det binder sig til nyre-receptorer og fremmer reabsorption af vand tilbage i omsætning, som nedsætter urin dannelse. Dette spiller en vigtig rolle i bevarelsen af vand, når indholdet begynder at falde.

Hypothalamus Inddragelse

De hormoner, der regulerer væskebalancen er stramt kontrolleret gennem et område af hjernen kaldet hypothalamus. Det er beliggende ved bunden af hjernen og fungerer som kontrol center for forskellige hormoner, der regulerer en lang række fysiologiske processer, herunder salt-og vandbalance. En tumor eller et problem i dette område af hjernen kan forårsage utilstrækkelig sekretion af hormoner, hvilket forstyrrer væskebalance og andre kritiske processer.

Nyre Betydning

Mens hormoner fungere som budbringere, signalering, når at spare på vandet, og når at udskille det, dine nyrer gøre arbejdet. De er afgørende for at regulere væskemængden og kontrol af natrium-og kalium-koncentration i dine kropsvæsker. De slippe din krop af med overskydende vand ved at skabe urin eller spare på vandet gennem re-absorptionen. Regulering af natrium er af afgørende betydning, da det tjener som en vigtig komponent i den ekstracellulære væske. Vandet følger salt, så når du taber, salt, mister du vand og vice versa.

Administration Af Dine Natrium Indtag

Mens dine hormoner, der gør det tunge løft på regulering af natrium, der allerede er i din krop, at du vil gavne dit helbred ved at begrænse mængden af salt i din kost. Ideelt set, du ønsker at holde dit indtag af natrium til mindre end 1.500 mg dagligt — selvom nogle mennesker grænse er 2,300 milligram. For at gøre dette, spise minimalt forarbejdede fødevarer som frugt, grøntsager, fuldkorn og magre proteinkilder, og undgå pakket og restaurant fødevarer, som ofte er fyldt med natrium.

Om Forfatteren

Janet Renee er en klinisk diætist med en særlig interesse i vægt forvaltning, sports ernæring, medicinsk ernæring terapi og kost tendenser. Hun fik sin Master of Science i ernæring fra University of Chicago og har bidraget til, at sundhed og wellness-magasiner, herunder Forebyggelse, Selvstændig, Form og Madlavning Lys.

ADVERT

Mest populære