Sund Kost >> Kost

Honning vs. Sukker Fordøjelse

Skrevet af Brynne Chandler; Opdateret November 21, 2018

Alle med en sød tand og et par pounds at tabe, har formentlig vandret hjælpeløst blandt de skyer af misinformation og vilde påstande omkring hver type af sødemiddel på markedet. Når du kæmper dig vej gennem den hype, det er normalt kommer ned til at vælge mellem de to mest populære valg – honning og sukker. At vide, hvordan din krop fordøjer hver af disse sødestoffer kan hjælpe dig med at beslutte, hvilken er bedre for dig.

Fakta Om Fordøjelsen

Fordøjelsen er, hvordan din krop nedbryder de fødevarer, du spiser i deres enkeltdele, ved hjælp af hvilken det kan via metabolisering af næringsstoffer og kassere, hvad det ikke kan gennem urinen. Denne proces starter i munden, hvor enzymer i dit spyt og slibning handling på dine tænder, første nedbryde maden. Selvom deres forskellige varianter og teksturer, kan denne proces fungerer nøjagtig den samme for honning, som det gør for sukker.

Når du sluge, maden går ind i din mave, hvor det er opløst ved din mave syrer og sendt til din tyndtarmen. Din bugspytkirtel sender mavesyren i din tyndtarm at nedbryde stivelse i de tre typer af sukker: glukose, fruktose og galactose. Disse sukkerarter, er sendt til din leveren, hvor de vil enten blive indført i din blodbanen til anvendelse som energi, der er gemt i leveren og musklerne som glucose til at blive brugt senere, eller lagret som fedt. Dette er, hvor fordøjelsen af honning og sukker begynder at afvige.

Fakta Om Honning

Honning begynder som nektaren, en sukkerholdig væske, der frigives af blomster til at lokke bier og andre insekter i at hjælpe dem med at bestøve. Bier bruge et enzym til at ændre nektar komplekse sukkerarter i simple. Honning består af fructose, glucose, vand, pollen, magnesium og kalium. Dens andel på 40 procent fruktose, at 30 procent af glukose betyder, at det er metaboliseret mere langsomt end raffineret sukker. Dette hjælper med at undgå blodsukker stigning og insulin reaktion på, at raffineret sukker provokerer. Den langsommere tempo, hvor honning er fordøjet, i tillæg til de små mængder af magnesium og kalium, den indeholder, gør det til en lidt sundere valg end raffineret sukker.

Fakta Om Sukker

Raffineret sukker er fundet i næsten alle type af forarbejdede fødevarer, der er, fra apple pie i bageriet til ziti bolognese i den frosne fødevarer midtergangen. Sukker består af 50% fructose og 50 procent af glukose. Dette metaboliseres meget hurtigt, hvilket kan forårsage en pludselig stigning i dit blodsukker. Din bugspytkirtlen til at sende insulin til at opsuge det ekstra sukker. Disse pigge og dråber har været knyttet til fedme og Type 2 diabetes. Den hurtige sats af fordøjelsen og mangler nogen vitaminer eller mineraler gør sukker en anelse mindre sunde valg end honning.

Fordele og Ulemper

På den pro side af honning, lokalt produceret frugt og honning kan hjælpe med at lindre allergi, og ren manuka honning, der kan hjælpe med at helbrede sår og dræbe infektioner, herunder Methicillin-resistente Staphylococcus aureus, eller MRSA. Det er let at fordøje og indeholder små mængder af vitaminer og mineraler, som ikke findes i raffineret sukker.

På con side, honning, har flere kalorier end sukker. Honning bør ikke gives til børn, som er yngre end 1 år gammel, da det kan indeholde en spore kaldet clostridium botulinum. Mens mere udviklede immunforsvar kan håndtere dette spore, kan det medføre alvorlige og endda dødelige tilfælde af madforgiftning i babyer.

På den pro side af sukker, det holder næsten evigt, hvor honningen krystalliserer efter et par måneder i pantry. På con side, raffineret sukker hæver blodsukkeret hurtigere end honning gør som kan føre til fedme og Type 2 diabetes. At spise en kost høj i raffineret sukker kan også ændre din opfattelse af smag, skjule lækker naturlig smag af visse fødevarer.

Om Forfatteren

Emmy-nominerede manuskriptforfatter Brynne Chandler er en enlig mor til tre, der deler sin tid mellem professionel forskning og varieret madlavning, fitness og hjem & have virksomheder. En løbe-entusiast, der jævnligt deltager i San Francisco ' s Bay til Breakers køre, Chandler virker som en uafhængig restauratøren, at forberede sunde, nærende måltider for Phoenix-området beboere. Hendes arbejde har optrådt i Houston Chronicle og San Francisco Chronicle, blandt andre steder. Hun er hårdt på arbejde på sin første kogebog, som kombinerer enkle, friske opskrifter med videnskab-baseret urtemedicin.

ADVERT

Mest populære