Sund Kost >> Kost

Hellig Basilikum Naturlægemidler, Kosttilskud Fordele

Hellig basilikum, også kendt som tulsi, er hjemmehørende i det tropiske områder i Indien og Asien. Det thailandske køkken anvender hellig basilikum for sin friske, smagfulde kvaliteter i stir-fry retter, mens Hindu praksis ærer den urt, som et helligt repræsentation af renhed og ayurvedisk medicin beskæftiger hellig basilikum for en række påståede sundhedsmæssige fordele. Moderne videnskab har bevist, at nogle af de traditionelle medicinske anvendelser for hellig basilikum.

Anticancer

Hellig basilikum kan hjælpe med at gøre kræftceller mere følsomme over for stråling behandlinger, ifølge en undersøgelse offentliggjort i Marts 2012 i tidsskriftet "Frie radikaler Forskning." I laboratoriet dyr undersøgelse, ursolic acid, det aktive stof i hellig basilikum, kombineret med strålebehandling var mere effektiv til at inducere hud celledød og hæmmer nye tumorer fra formning end strålebehandling alene. Hellig basilikum også reducerer stråling skader på raske knoglemarv og fordøjelseskanalen celler, noter Deepak Chopra i hans bog "The Chopra Center Urte-Håndbog: Fyrre Naturlige Recepter for Perfekt Helbred."

Anti-Inflammatory

Anti-inflammatoriske fordele af hellig basilikum kan være lige så effektiv som aspirin til styring af arthritis smerte. Forsøgsdyr undersøgelse offentliggjort i oktober 2003 udgave af "Journal of Ethnopharmacology" fandt, at hellig basilikum blad ekstrakt, der udøves smertestillende effekter på det centrale nervesystem niveau, hvilket betyder, at det modulerede niveauer af visse neurotransmittere i hjernen, der hjælper processen smerter beskeder. Hellig basilikum ekstrakt også påvirket af smerter i den perifere nervesystem, hvor smerten meddelelser stammer fra.

Stress Reduktion

Flere stoffer i hellig basilikum kan hjælpe med at mindske de skadelige virkninger af stress, ifølge en undersøgelse offentliggjort i September 2007-udgaven af "Journal of Natural Products." Forskerne gav flere stoffer, der stammer fra hellig basilikum, mest kendte og et par nyligt identificeret, at forsøgsdyr i doser på 40 mg pr kg legemsvægt. Resultaterne viste, at hellig basilikum ekstrakter hjulpet med at opretholde et sundt blodsukkerniveau, nedsatte niveauer af adrenal stress-hormonet cortisol og forhindrede binyrerne fra stigende i størrelse, i reaktion på stress.

Hjertet og Leveren Beskyttelse

Hellig basilikum antioxidant aktivitet kan give hjerte -, lever-beskyttende fordele. I et laboratorium, dyr undersøgelse, der blev offentliggjort i januar 2011 udgaven af tidsskriftet "Farmakognosi Forskning" hellig basilikum beskyttet mod skader på leveren fra den almindeligt anvendte ikke-steroide anti-inflammatoriske drug acetaminophen. Hellig basilikum blade ekstrakt viste også en synergistisk effekt med silymarin, den aktive ingrediens i marietidsel, en urt, der bruges til at fremme leveren sundhed, i undersøgelsen. Men yderligere undersøgelser er nødvendige for at bekræfte disse foreløbige resultater før hellig basilikum kan anbefales til leveren fordele i mennesker.

Om Forfatteren

Tracey Roizman, DC er en forfatter og taler om naturlige og forebyggende sundhedspleje og en praktiserende kiropraktor. Hun holder også en B. S. i ernæringsmæssig biokemi.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære