Sund Kost >> Ernæring

Højt Natrium Fødevarer & Krydderier

Den gennemsnitlige kost til mænd indeholder mellem 3,100 og 4,700 mg natrium, og den gennemsnitlige kost for kvinder indeholder mellem 2,300 og 3,100 mg, i henhold til Colorado State University. Disse tal er langt mere end 1.500 til 2.300 mg eller mindre anbefales af American Heart Association og the Mayo Clinic, hhv. Visse fødevarer er høj i natrium og skal være begrænset på en sund kost, men krydderier kan være lige så salt og kan markant øge, hvor meget natrium, du bruger hver dag.

Natrium

Du har brug for en lille mængde af natrium, som en del af en sund kost, fordi det hjælper dig med at opretholde en korrekt væskebalance og hjælpemidler i transmissionen af nerveimpulser og sammentrækninger af musklerne. Nyrerne udskiller overskydende natrium i urinen, men hvis dine nyrer ikke kan slippe af med den ekstra natrium du indtager, det hober sig op i dit blod. Over tid, alt for meget natrium kan føre til en øget risiko for højt blodtryk, nyresygdom, slagtilfælde og hjerteanfald.

Fødevarer

Emballerede og forarbejdede fødevarer er den største bidragyder af natrium i den gennemsnitlige kost, i henhold til MayoClinic.com. Frosne middage, pizza, fastfood og dåse suppe er blandt de værste valg i form af natrium indhold. En kop dåse kylling noodle suppe kan have så mange som 2,139 mg natrium, og et udsnit af frosne pepperoni pizza kan indeholde så mange som 902 milligram. Pålæg er en anden mad, høj i natrium. En 3-ounce servering af skinke indeholder 1,114 mg natrium, og den samme mængde af deli tyrkiet kan have så meget som 1.000 mg. Grænse for emballerede og forarbejdede fødevarer for at hjælpe med at holde dine natrium indtag i et sundt område.

Krydderier

Krydderier kan øge natrium indhold af dit måltid, fordi de fleste af dem indeholder store mængder tilsat salt til at forlænge deres holdbarhed og styrke deres smag. Soja sauce er en af de værste syndere med 902 milligram i hver 1-spsk servering. Ketchup indeholder 167 mg natrium per spiseskefuld, og 1 teskefuld sennep indeholder 57 mg. 1 spiseskefuld servering af ranch dressing har 164 mg, og en 1-ounce del af barbecue sauce indeholder 265 mg. 2 spsk servering af steak sauce har 560 mg natrium.

Tips

Se efter lav-natrium-versioner af dine foretrukne fødevarer og krydderier. Mange mærker af kødpålæg på dåse, supper tilbud nedsat natrium fødevarer, der kan hjælpe dig med at skære dit daglige indtag. Brug lav-natrium krydderier så godt. Mens mange lav-natrium versioner stadig indeholder en stor mængde af natrium, at de er bedre muligheder, hvis du ikke ønsker at fjerne dem fra din kost. 1 spiseskefuld servering af lav-natrium soja sauce indeholder stadig 533 mg natrium. 1 spiseskefuld servering af lav-natrium ketchup indeholder kun 3 mg natrium og en 2-spsk servering af lav-natrium barbecue sauce indeholder kun 47 milligram. Reducere, hvor meget af hver krydderi, som du føjer til din mad så godt. Bruger halvt så meget som du normalt gør for at hjælpe med at reducere dine natrium indtag endnu mere.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

Foto Credits

  • Salt Shaker på Bordet - Portræt billede af kellykramer fra Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære