Sund Kost >> Ernæring

Høj-Protein Fødevarer Med Ingen Sukker eller Stivelse

Skrevet af Natalie Stein; Opdateret: 06 December, 2018

Protein er et vigtigt næringsstof for at vedligeholde dine muskler og andre af kroppens væv, og den typiske voksen skal mindst 0.4 gram protein per dag for hver kilo kropsvægt. Høj-protein fødevarer kan hjælpe dig med at kontrollere din vægt, fordi protein er en fyldning næringsstof, men kulhydrater, såsom sukker og stivelse tilføje kalorier. De sundeste kilder til protein med ingen sukker eller stivelse er lavt i usunde fedtstoffer og kolesterol.

Okse-og Svinekød

Okse-og svinekød er kulhydrat-fri, og en 3-ounce del kan have op til 29 gram protein. Fede udskæringer af okse-og svinekød er højt indhold af mættet fedt, der øger din LDL-kolesterol og øger din risiko for hjertesygdomme, i henhold til MayoClinic.com. En sund voksen på en 2,000 kalorie diæt bør ikke have mere end 22 gram mættet fedt pr. dag. I stedet for at vælge ekstra magert hakket oksekød eller trim fedt ud af din okse-eller svinekød, før madlavning.

Fjerkræ

Kylling og tyrkiet har ingen sukker eller stivelse, og de er gode kilder til protein. En 3-ounce del af kylling eller kalkunbryst har 25 til 27 gram protein. Uden skind, lys-kød, fjerkræ, der er lavere indhold af mættet fedt end mørkt kød med huden. Kylling og kalkun bryst er mindre end 1 gram mættet fedt pr 3-ounce del, mens en 3-ounce servering af mørkt kød tyrkiet har 2 gram mættet fedt. Stegt kylling og kalkun er højere i fedt, end grillet, kogt eller stegt.

Fisk og skaldyr

En 3-ounce servering af blå krabber har 15 gram protein, rejer har 17 gram protein i 3 ounce og sardiner, laks, tun, torsk og rockfish hver har 19 til 24 gram protein i et 3-ounce servering. Fisk og skaldyr er lavt indhold af mættet fedt, men det giver hjerte-sunde omega-3 fedtstoffer, som kan sænke niveauer af triglycerider i blodet og nedsætte din risiko for hjertesygdomme, i henhold til MayoClinic.com. Fede fisk som laks og sild, er især gode kilder. Nogle skaldyr er en lille mængde af kulhydrater, for eksempel, en 3-ounce servering af østers har 2 gram kulhydrater, men ingen sukker.

Æg

Hele æg har 6 ounce af protein og ingen sukker eller stivelse. Alle af protein i et æg er i æggehvide, og æggehvider er fedt-og kolesterol-gratis. En stor æggeblomme indeholder 186 mg kolesterol og ingen protein. Kolesterol øger dit blod kolesterol niveauer, og kan øge din risiko for hjertesygdomme, i henhold til MayoClinic.com. Raske voksne bør ikke have mere end 300 mg kolesterol pr dag, og højst fire æggeblommer per uge.

Om Forfatteren

Natalie Stein, som har specialiseret sig i vægttab og sportsernæring. Hun er baseret i Los Angeles og er en assisterende professor med Programmet for folkesundhed ved Michigan State University. Stein har en master of science grad i ernæring og har en master of public health grad fra Michigan State University.

ADVERT

Mest populære