Sund Kost >> Kost

Høj-Fiber, Lav-Fedt Bønner

Skrevet af Kristian Mortensen; Opdateret: December 02, 2018

Bønner er nogle gange omtalt som "musikalsk frugt," men kan betragtes som en magisk mad på grund af den ernæringsmæssige værdi, der kan føre dig til et sundt liv. Bønner er høj i fiber og lavt fedtindhold, en kombination, der er vist til at forebygge en lang række sygdomme, herunder hjertesygdomme, kræft og fedme. En høj-fiber, lav-fedt diæt er også godt for folk med diabetes.

Sundhedsmæssige Fordele

Bønner, såsom sorte bønner, kidney, garbanzo, pinto og hvid, er fyldt med fibre og vigtige vitaminer og mineraler og samtidig være meget lav på fedt. Denne kombination af næringsstoffer, som kan sætte dem i "super foods" kategori. Organisationer som the American Heart Association, American Diabetes Association og USDA, er Min Tallerken alle anbefaler, herunder bønner i din kost for at reducere kolesterol, opretholde normale blodsukker og få en sund vægt.

Fiber Indhold

I henhold til MayoClinic.com en kop bønner indeholder næsten halvdelen af dit anbefalede daglige fiber indtagelse. En kost med højt i fiber hjælper med at bevare et sundt fordøjelsessystem med at lindre forstoppelse, hvilket reducerer din risiko for diverticular sygdom og endda lindre nogle symptomer på irritabel tyktarm. Undersøgelser, der er blandet om, hvorvidt fiber hjælper med at forhindre tyktarmskræft, og der er behov for yderligere forskning på dette område. Fiber tager længere tid at fordøje, så du føler dig fuld, og dermed reducere din appetit og hjælpe dig med at forbruge færre kalorier.

Fedtindholdet

Fordi bønner, der kommer fra planter, de indeholder ingen kolesterol og meget lidt fedt. Mindre end 2 procent af deres indhold er fedt, og fedt, de indeholder, er den gode, umættede slags. Dette gør bønner hjerte-sund mad, der også vil ikke tilføje inches til din talje.

Måltider og Snacks

Hvis du ikke er vant til at spise bønner, kan du prøve disse forslag. Tilsæt bønner til salater, supper eller gryderetter. Prøv hummus, som er lavet af mosede garbanzo bønner, med pita chips. Gøre en refried bønner dip ved hjælp af fat-gratis refried bønner og nyde det med bagte tortilla chips. Erstatte en black bean burger til en hamburger. Der er endnu brownies opskrifter hvor der er brugt sorte bønner, hvis du ønsker en nærende sød godbid. Hvis du har diabetes, undgå bønner tilsat sukker eller andre sødestoffer, der kan hæve dit blodsukker.

Om Forfatteren

Kristin Mortensen begyndte at skrive avisartikler i 1992 til Sierra Vista Herald. Hun har også været en registreret diætist siden 1991, og har arbejdet for hospitaler, klinikker og Kvinder, Spædbørn og Børn (WIC) - programmer. Mortensen har en bachelor of science i ernæring fra Brigham Young University.

ADVERT

Mest populære