Sund Kost >> Sunde Måltider

Den Højeste Procentdel af Fedt i Mælk af Dyr

Skrevet af Jody Braverman; Opdateret: 06 December, 2018

Med 60 procent fedt, mælk af klapmyds, har det højeste fedtindhold af alle mælkeproducerende dyr. Men du er ikke sandsynligt, at finde ud af, klapmyds mælk på din købmand hylderne. Ko -, fåre-og gedemælk er den mest almindelige supermarked finder, og de spænder mellem 3,5 procent og 7,5 procent mælkefedt.

Får Mælk

Fåremælk har det højeste fedtindhold af de tre typer af mælk. Per 8-ounce glas, det har 17.2 gram fedt. Af det samlede fedt, 11.3 gram mættet fedt, 4.2 gram er enkeltumættet fedt og mindre end et gram er flerumættede fedtsyrer. Et glas af fåremælk også har 66 mg kolesterol.

Gedemælk

Gedemælk er den næste på listen, med 10,1 g fedt pr 8-ounce glas. Gedemælk har den samme mængde af mættede og umættede fedtstoffer, som får mælk, med 6.5 g mættet fedt, 2,7 g enkeltumættet fedt og mindre end et gram af flerumættet fedt. En kop af gedemælk har kun 27mg af kolesterol.

Ko Mælk

Omkring 90 procent af den mælk, der forbruges i Usa kommer fra køer, og det har det laveste fedtindhold af de tre almindeligt tilgængelig mælk. En 8-ounce glas sødmælk har 7.9 g fedt. Med en lignende mængde af mættede og umættede fedtstoffer, der er 4,6 g mættet fedt, mindre end et gram af enkeltumættet fedt, og kun spor af flerumættet fedt i et glas af komælk. Du vil også få 24mg af kolesterol.

Fordi koens mælk er den største fat kugler, det er lettere at fjerne fløden fra mælken til at få lav og fedtholdige sorter. En 8-ounce glas reduceret fedt 2% mælk er 4,8 g total fedt.

Andre Malker Rundt om i Verden

Hvis du tilfældigvis at være på rejse i andre lande rundt om i verden, kan du støde på forskellige malker, at Amerikanere typisk ikke drikker. En af dem er bøffel mælk, hvilket er omkring det dobbelte af det fedt som komælk, ifølge Food and Agriculture Organization of the United Nations. På grund af dens fedtindhold, bøffel mælk er ofte bruges til at lave ost.

Kamel mælk er en vigtig kilde til ernæring for mennesker, der lever i tørre områder. Det er forskelligt fedtindhold, afhængig af hvor det er købt, og varierer mellem 1 procent og 5,5 procent mælkefedt. Overdelene i Yak-hyrder og deres familier i det Tibetanske Plateau, Himalaya og Mongoliet drikke en mælkeagtig te lavet med yak mælk. Det svarer til, bøffel mælk i dens fedtindhold, med omkring 5,5 til 9 procent fedt indhold.

Om Forfatteren

Jody Braverman er en professionel forfatter og redaktør, der er baseret i Atlanta, GA. Hun modtog en Bachelor i engelsk fra University of Maryland, og hun er certificeret personlig træner, fitness ernæring specialist, og yogalærer. Hun har skrevet til forskellige online-og trykte publikationer, herunder Livestrong.com, SFGate, Healthfully, og Chron.com. Besøg forfatteren på www.JodyBraverman.com.

ADVERT

Mest populære