Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvad Er den Højeste Dosis af fiskeolie Bør Du Tage?

Skrevet af Erin Coleman, R. D., L. D.; Opdateret 07 December, 2018

Fiskeolie kan give dig nogle hjerte-sunde fordele, og omega-3 fedtsyrer docosahexaensyre, eller DHA og eicosapentaensyre, EPA, der findes i fiskeolie er vigtige under graviditet og amning. National Center for Komplementær og Alternativ Medicin rapporter om, at fiskeolie og andre omega-3 kosttilskud, er den mest almindelige naturlige produkter, der træffes af AMERIKANSKE voksne. Men fiskeolie er ikke for alle. Hvis fiskeolie er hensigtsmæssigt og sikkert for dig, og ikke overskrider den maksimalt anbefalede niveauer, medmindre de overvåges af din læge.

Sikre Maksimumsgrænser

For de fleste voksne, herunder gravide og ammende kvinder, fisk olie er sandsynligt, pengeskab i doser på 3 gram eller mindre dagligt, tyder på, MedlinePlus. Selv om mængder af omega-3 fedtsyrer i fiskeolie kosttilskud varierer efter mærke, de fleste fisk olie kapsler indeholder omkring 1 gram fiskeolie. At tage mere end 3 g fiskeolie dagligt kan øge din risiko for blødning, rapporter, MedlinePlus. Fiskeolie kan også indeholde små mængder af skadelige stoffer, som kviksølv og polychlorerede bifenyler eller Pcb, der negativt kan påvirke fosterets og barnets udvikling.

Minimum Omega-3-Krav

Under anbefalede doser af fiskeolie kan hjælpe dig med at opfylde dine daglige omega-3 fedtsyrer krav. Den Amerikanske Graviditet Foreningen foreslår, at alle voksne indtager mindst 500 milligram kombineret doser af DHA, EPA plus daglig og mindst 300 mg af DHA under graviditet og amning. Disse behov er generelt opfyldt ved at tage en 1-gram renset fiskeolie kapsel dagligt, hvilket er mindre end det maksimale sikkerhedsniveau, der er baseret på MedlinePlus retningslinjer.

Alternativer

Ud over at fiskeolie, har du andre muligheder, når det kommer til at møde dine daglige omega-3 er behov for. Fede fisk som laks, tun, ansjoser og sardiner give omkring 1 gram omega-3 i hver 3.5-ounce del, ifølge MedlinePlus. Alger og alge-olie-kilder af DHA, EPA, men ikke, ifølge University of Maryland Medical Center. Fødevarer rige på en anden omega-3 fedtsyre, kaldet alphalinolenic syre, eller ALA, omfatter hørfrø olie, raps olie, soja og nødder. Selv om processen er lidt ineffektivt, din krop kan konvertere nogle af de ALA, du bruger til DHA.

Den Nederste Linje

Der er ingen one-size-fits-all dosis for fiskeolie, og det beløb, du bør komme fra kosttilskud afhænger af, hvor meget du allerede får fra din kost. Hvis du allerede får alle de fisk, olie, du har brug for fra fødevarer, kosttilskud kan tilbyde ingen yderligere fordel. For at få en nøjagtig dosering, skal du tale med din læge -- og hun kan også lade dig vide, om potentielle bivirkninger, og overvåge din tilstand for at holde dig sikker.

Om Forfatteren

Erin Coleman er registreret og har licens diætist. Hun har også en Bachelor of Science i ernæring og har omfattende erfaring med at arbejde som en helse-forfatter og sundhed pædagog. Hendes artikler er udgivet på forskellige sundhed, ernæring og fitness hjemmesider.

ADVERT

Mest populære