Sund Kost >> Ernæring

Der Har den Højere Mængde af Kalium, Kiwier eller Bananer?

Skrevet af Meg Campbell; Opdateret November 27, 2018

Hver celle i din krop kræver, kalium til at fungere. Det holder væsker og mineraler i og omkring cellerne afbalanceret og hjælper cellerne opretholde deres elektriske ladning. Denne grundlæggende aktivitet giver dit hjerte til at slå regelmæssigt, nerverne til at sende impulser og dine muskler til at trække jævnt. Mineralet forekommer i en lang række fødevarer, lige fra kød, fjerkræ, fisk, mælk og yoghurt til nødder, frø, grøntsager og frugter. Bananer, kiwier, der er både gode kilder til kalium.

Bananer

Bananer er en god kilde til kalium, fordi de leverer mindst 10 procent af den daglige værdi per portion. Fordi de fleste mennesker spiser hele frugten i et møde, en gennemsnitlig størrelse banan udgør en enkelt servering. For 105 kalorier, en mellemstor banan giver ca 420 milligram af kalium eller 12 procent af den daglige værdi. For yderligere 15 kalorier, en lidt større banan leverer næsten 490 milligram af kalium eller 14 procent af den daglige værdi. Meget små bananer er ikke nødvendigvis en god kilde til kalium, dog. Ifølge det AMERIKANSKE Department of Agriculture, en ekstra lille banan vil give dig omkring 70 kalorier og 290 milligram af kalium, eller blot 8 procent af den daglige værdi.

Kiwier

Forholdsvis lille størrelse og lav i kalorier, det tager to gennemsnit mellemstore kiwifruits til at lave en enkelt portion. To grønne kiwi giver lidt over 80 kalorier og 430 milligram af kalium eller 12 procent af de daglige value-omkring det samme beløb, som et gennemsnit mellemstore bananer. Ifølge USDA, guld-konkretiseret kiwier er lidt højere i kalium end det grønne udvalg. For omkring 100 kalorier, to guld kiwier levering lige over 540 milligram af kalium eller 16 procent af den daglige værdi. En ekstra stor banan også leverer 16 procent af den daglige værdi for kalium, men det indeholder også 25 procent flere kalorier end en portion guld kiwier.

Overvejelser

Selv om en servering af bananer, der er omkring 20 procent lavere kalium end en portion guld, kiwi, bananer, er faktisk højere i kalium, ounce til gram, end begge typer af kiwier. Ifølge USDA data, 3,5 ounce servering af banan-om det der svarer til en lille-mellemstore frugter -- har 89 kalorier og 358 milligram af kalium, der henviser til, at en 3,5-ounce servering af guld kiwier, eller lidt mere end én frugt, er 60 kalorier og 316 milligram af kalium. Grøn kiwi giver omtrent den samme mængde kalorier og kalium som guld kiwier.

Dagligt Indtag

Kalium er et vigtigt mineral, hvilket betyder, at den-i forhold til spor mineraler som jern og zink-din krop har brug for en relativt stor mængde hver dag for at undgå mangel. For at afbøde virkningerne af natrium og fremme normal blodtryk niveauer, Institute of Medicine of the National Academies anbefaler, at raske voksne indtager mindst 4,700 milligram af kalium i døgnet. Ifølge Linus Pauling Institute ved Oregon State University, de fleste mænd i Usa få lidt over halvdelen af den anbefalede mængde, mens de fleste kvinder, der får mindre end halvdelen. Herunder både kiwier og bananer i din kost er en god måde at øge din indtagelse af kalium.

Om Forfatteren

Baseret lige uden for Chicago, Meg Campbell har arbejdet i fitness-branchen siden 1997. Hun er blevet skriftligt sundhed-relaterede artikler siden 2010, primært at fokusere på kost og ernæring. Campbell, der deler sin tid mellem sin hjemby og i Buenos Aires, Argentina.

ADVERT

Mest populære