Sund Kost >> Ernæring

Højt sukkerindhold Effekter på Følelser

Sukker er en vigtig energikilde for kroppen, men for meget eller for lidt sukker i blodet kan skade kroppen. Forhøjet blodsukker, enten diabetes eller som et resultat af at spise store mængder af kulhydrater, kan påvirke følelser og potentielt kan føre til alvorlige komplikationer.

Sukker Rush og Følelser

Indtagelse af fødevarer rig på raffinerede sukkerarter, såsom sodavand og slik, kan få blodsukkeret til at stige hurtigt. Den hurtige stigning i blodsukkeret, kan skade hjernens funktion ved at forstyrre kommunikationen mellem neuroner og føre til problemer med at koncentrere sig. Høje niveauer af sukker kan også forårsage en stigning i cortisol, et hormon, der frigives, når kroppen er stresset. Som et resultat, en "sugar rush" kan skabe forvirring, nedsat tænkeevne, en mindsket opmærksomhed span og angst.

Højt blodsukker og Diabetes

Diabetikere er tendens til for højt blodsukker, som kan have en alvorlig indflydelse på deres humør. Når diabetikere har for højt blodsukker, kan de føle gnaven og kan have problemer med at koncentrere sig. Hyppige udsving i blodsukkeret kan også påvirke humør, fører til mere "lav" stemninger og depression. Også, følelsesmæssig stress kan øge blodsukkeret, hvilket resulterer i en ond cirkel af forværrede stemning og stigende blod glucose niveauer.

Komplikationer

Højt blodsukker kan medføre komplikationer, der kan alvorligt påvirke humøret. Diabetikere kan have problemer med at bruge glukose, hvilket fører til at kroppen vender glukose ind i en anden type stof, der kaldes ketoner. Dette forårsager en tilstand kaldet diabetisk ketoacidose. Ekstremt højt blodsukker kan også forårsage hyperosmolar koma. Begge disse komplikationer kan medføre forvirring og svær træthed.

Årsager

Mange ting kan forårsage højt blodsukker niveauer, der fører til disse ændringer i følelser. Spise en stor mængde af kulhydrater, kan medføre forhøjede blodsukker. Stress, visse former for medicin, skader/kirurgi og sygdomme kan også forårsage en stigning i blodsukkeret. Endelig er der diabetikere, som ikke tager deres medicin, eller som injicere insulin forkert, kan også udvikle højt blodsukker.

Om Forfatteren

Adam Cloe har været offentliggjort i forskellige videnskabelige tidsskrifter, herunder "Journal of Biochemistry." Han er i øjeblikket en patologi, der er bosiddende på University of Chicago. Cloe har en Bachelor i biokemi fra Boston University, en M. D. fra University of Chicago og en Ph. D. i patologi fra University of Chicago.

Foto Credits

  • Comstock Images/Comstock/Getty Images
ADVERT

Mest populære