Sund Kost >> Sunde Måltider

Høj Natrium Grøntsager & Frugt

Skrevet af Fred Decker; Opdateret: December 02, 2018

Den menneskelige krop kræver natrium til at fungere ordentligt, og det er et næringsstof, der er rigeligt med fødevarer. I virkeligheden, det er rigeligt til en fejl, og der er en konsensus blandt sundhedsmyndigheder, at Amerikanere generelt spiser for meget af det. At fjerne forarbejdede fødevarer er et stort skridt i retning af at reducere dine natrium forbrug, fordi disse fødevarer er høj i salt, mens friske råvarer som frugt og grøntsager er typisk ikke. Dåse eller forarbejdede produkter er mere problematisk og kan være ganske høj i natrium.

Høj Natrium, Lavt Indhold Af Natrium

Den AMERIKANSKE Food and Drug Administration mener, fødevarer for at være "high-natrium", hvis de indeholder 480 mg af mineralske per portion eller mere. Det er 20 procent af den daglige værdi for natrium, der er baseret på en 2,000 kalorie diæt. Dem med 120 mg natrium eller mindre, eller 5 procent af DV, betragtes som "lav-natrium." Næsten alle friske, uforarbejdede frugter og grøntsager er betragtes som lav-natrium af denne definition. For eksempel, cantaloupes, og honeydew meloner er blandt de frugter højeste i naturlige natrium på cirka 1 procent af DV per 100-grams portioner.

Et Par Undtagelser

Et par grøntsager har højere niveauer af naturligt forekommende natrium. Tang er godt repræsenteret i denne gruppe, -- ikke overraskende i en grøntsager, der vokser i saltvand. For eksempel wakame, ofte spist i Asiatiske kulturer som en grøntsag på egen hånd eller i suppe, indeholder 872 mg natrium, eller 36 procent af DV per 100 gram servering. Emi-tsunomata, en farverig vifte af Irske Moss vokset til brug som kogte grøntsager eller i salater, indeholder 4,331 mg natrium per 100 gram portion eller en kæmpestor 180 procent af DV. Swiss chard, der almindeligvis spises som en kogt grønne grøntsager, indeholder 179 mg natrium per 100-grams portioner. Der er ikke høj, men det er heller ikke lave.

Dåse eller Tørrede

Tørrede eller konserverede frugter og grøntsager er en mindre god løsning. Tørring af fødevarer koncentrater af deres naturlige indhold af natrium, og både på dåse og tørret frugt eller grøntsager kan indeholde tilsat salt eller konserveringsmidler, såsom natrium benzoat. For eksempel, en rå apple kun indeholder 2 mg natrium, men en 8-ounce servering af tørrede æbler indeholder 210. Fire spyd af rå asparges kun indeholde 4 mg natrium, men mængden spring til 298 mg, når de er kommercielt dåse. Når det er muligt, opt for lav-natrium versioner af dåse producere. En kop dåse roer kan indeholde 479 mg natrium, mens lav-natrium svarende nedskæringer, der til 110 mg.

Syltet og Saltet

Den højeste-natrium versioner af frugt og grøntsager er ofte marineret eller saltet. Oliven er et godt eksempel, er en frugt, der skal være saltet til at være spiselige. Blot fire grønne oliven, kan give 323 mg natrium, eller over 80 milligram hver. En dild lagen kan indeholde 928 mg natrium, der er næsten dobbelt så meget, som det har behov for at blive betragtet som en høj-natrium grøntsager. En kop dåse sauerkraut kan give 1,554 mg natrium, mere end tre gange så højt natrium benchmark.

Om Forfatteren

Fred Decker er uddannet kok og certificeret fødevaresikkerhed træner. Decker skrev for Saint John, New Brunswick Telegraf-Tidende, og er blevet offentliggjort i Canada ' s Gæstfrihed og Foodservice-magasin. Han holdt positioner, der sælger computere, forsikring og investeringsforeninger, og blev uddannet på Memorial University of Newfoundland og den Nordlige Alberta Institute of Technology.

ADVERT

Mest populære