Sund Kost >> Ernæring

Høj Protein Mad at Gøre i Bulk

Skrevet af Aglaee Jacob; Opdateret December 19, 2018

Protein normalt tager mere tid til at forberede sig i forhold til side retter og grøntsager, så gør dit protein i bulk kan hjælpe dig med at spare tid, når at sammensætte sunde måltider. Hvis du ikke har noget imod at spise den samme ting et par dage i træk, kan du forberede et stort parti af en høj-protein måltid at spise hele ugen. Ellers, du kan fryse din high-protein mad i individuelle portioner, så du altid har en sund og hurtig protein løsning for dine måltider.

Gryderetter

En slow cooker er en god investering, hvis du forsøger at lave mad i bulk, samtidig med at mere protein i din kost. I morgen inden afgang til arbejde, fylde din crock pot med en stor luns kød, som en oksesteg eller en lam ben, sammen med groft hakkede grøntsager, vand eller bouillon og krydderier, og du vil have et lækkert måltid, venter på dig efter arbejde. Gryderetter er let at tilberede i bulk, og du kan opvarme rester af de følgende dage. Protein fra oksekød, lam eller andre dyr kilde er færdig, og giver dig alle de vigtige aminosyrer, som din krop har brug for i de rigtige forhold.

Spaghetti Sauce

Drage fordel af den ekstra tid, du har på weekenden med at koge en stor portion spaghetti sauce. Brug masser af hakket oksekød, eller enhver anden grund, kød, du kan lide, med tomater, grøntsager og krydderier, og lad det simre et par timer. Kød-baseret spaghetti sauce er høj på protein og kan nemt opvarmes og serveres over pasta. Hvis du er på en lav-carb diæt, skal du blot erstatte den korn-baserede pasta med spaghetti-squash eller julienned zucchini for en høj-protein, low-carb måltid. Du kan selv tilføje revet mozzarella eller Parmesan til ekstra protein.

Chicken Stir-Fries

Hvis du ikke kan lide mad hver dag, forberede kylling i bulk i begyndelsen af ugen, til at have det på hånden for nem, høj-protein chicken stir-fries. Du kan koge en hel kylling, kylling bryst, eller kylling ben, som du foretrækker, og gemme dem i fryseren i de enkelte pakker. Du kan også tilberede store partier af grøntsager på samme tid og fryse dem i små poser, eller blot holde masser af frosne grøntsager i din fryser. Når du har brug for en høj-protein mel, kombinere en portion kylling og grøntsager sammen med soja eller tamari sovs og genopvarmning. Du kan serveres med ris, som du også kan lave mad i bulk i god tid.

Fisk, Salater

Fisk er en fremragende kilde til protein og sunde omega-3 fedtstoffer. Cook filet af frisk fisk i bulk til at spare tid senere på ugen. Alternativt, du kan blot åbne et par dåser af laks, fjerne huden og knuse knogler i kødet af fisken. Afvis ikke knoglerne, eller du vil miste dine dyrebare calcium og vitamin D. Tjene dine flager af laks på bladgrøntsager, blancherede grønne bønner eller dampet broccoli og tilsæt ost, hvis det ønskes, gemme ekstra i køleskab. Når du er klar til at spise din high-protein, fisk, salat, blot tilføje en salat dressing eller en blanding af olivenolie og frisk citronsaft. Du kan ændre din salat af forskellig type, fisk og grøntsager-du skal bare bruge din fantasi.

Om Forfatteren

Aglaee Jacob er en registreret diætist. Hun har erfaring med at arbejde med mennesker, der har diabetes, hjerte-kar-sygdomme, forhøjet blodtryk og fedme. Jacob har opnået en bachelor of science og master of science, både i ernæring, fra Laval Universitet i Quebec City, Canada.

ADVERT

Mest populære