Sund Kost >> Sunde Måltider

Høj Fosfat & Grøntsager

Skrevet af Tom Stern ; Opdateret December 27, 2018

Fosfor spiller en rolle i nyre funktion, muskelsammentrækninger, at opretholde en normal hjerterytme og nerve signaler. Dette mineral er bedst kendt for at hjælpe til at danne knogler og tænder. En forhøjet fosfat blodprøve er fælles i en person med dårlig nyrefunktion, og overskydende fosfat i blodet kan forårsage kalkaflejringer i det bløde væv i kroppen. Kød, mejeriprodukter og hele korn er høj i fosfor, men du kan også ønsker at overvåge din indtagelse af visse grøntsager, at begrænse din fosfor indtag og nedbringe niveauet af fosfat i dit blod.

Hvordan Bønner Måle Op

Fosfor niveauer af bønner, der kan variere bredt. En 1-cup servering af rå sojabønner, vegetabilske højeste i fosfor, indeholder 497 milligram. For at sætte dette i perspektiv, ifølge Institute of Medicine ' s dietary reference indtag, voksne mænd og kvinder har brug for 700 mg fosfor hver dag. Kogende sojabønner og tømning af vand hjælper med at reducere den samlede fosfor til omkring halvdelen med i alt 284 mg per kop. En kop nordlige bønner har 356 milligram fosfor, mens en 1-cup servering af kidneybønner har 322 milligram. Disse grøntsager også levere protein og fiber sammen med andre sunde næringsstoffer. At skabe balance dit samlede fosfor indtagelse kan hjælpe dig stadig passe bønner i din daglige kost.

Stivelsesholdige Grøntsager

Stivelsesholdige grøntsager tendens til at have en højere fosfor indhold end dem, der indeholder mere vand. En stor bagt kartoffel med huden indeholder 224 milligram fosfor, eller om 32 procent af den anbefalede daglige værdi. Begrænse dit indtag til 1 kop eller mindre af majs og ærter hver dag er anbefales, da disse grøntsager er en god kilde med 15 procent eller mere af den anbefalede 700 mg fosfor.

Lav-Fosfor Grøntsager

Mange grøntsager er meget lav i fosfor, med mindre end 15 milligram fosfor pr servering. Du kan frit kan spise salat og en række andre grønne, gulerødder og agurker uden overvågning af dine portioner for tæt. Lidt højere mængder af fosfor, omkring 20 til 50 milligram, er fundet i asparges, rødbeder, broccoli, selleri, champignon, løg, peberfrugter, radiser og tomater. Det er en god idé at holde sig til en 1/2 - og 1-cup-servering på et tidspunkt, da dit indtag af fosfor kan tilføje op hurtigt, hvis du spiser flere portioner hver dag.

Styring Af Fosfor Indtag

Begrænsning af høj-fosfor grøntsager er en god måde at begynde at sænke dit blod er fosfat niveau. Den del størrelse af en fødevare, uanset om det er høj eller lav i fosfor, spiller en rolle i at opretholde en sund fosfat niveau. Overveje at begrænse andre fødevarer-såsom mejeriprodukter som mælk, ost og yoghurt, sammen med fuldkorn som brune ris eller hel-hvede brød, fordi disse fødevarer er høj i fosfor. Forbruger ikke mere end en portion om dagen fra disse fødevaregrupper. Forarbejdede fødevarer som sodavand, bagning blander og forarbejdet kød bør også være begrænset, idet fosfor kan naturligvis forekomme i disse fødevarer, og der kan være tilføjet fosfor som konserveringsmiddel.

Om Forfatteren

Lindsay Stern er en registreret diætist og licens ernæringsekspert, der har arbejdet i fællesskab og klinisk ernæring siden 2006. I øjeblikket er hun specialiseret sig i wellness og forebyggelse og har været en certificeret Sundheds-og Wellness Coach siden 2012. Stern har Master of Public Health nutrition fra University of Minnesota.

ADVERT

Mest populære