Sund Kost >> Sunde Måltider

Højt blodsukker Læse Fire Timer Efter et Måltid

Skrevet af Erica Kannall; Opdateret 07 December, 2018

Et forhøjet blodsukkerniveau efter et måltid kan angive, at du har diabetes. Hvis du ikke er blevet diagnosticeret, se din sundhedspleje udbyder. Hvis du allerede er ved at blive overvåget af diabetes, et højt blodsukker niveau kan der forekomme ændringer i din rutine, sygdom eller på grund af medicin. Over tid, en kronisk forhøjet blodsukker kan føre til komplikationer som nyresvigt, øjenproblemer, hjerteproblemer og slagtilfælde.

Forhøjet Glucose

Ifølge Joslin Diabetes Center, blod, glucose, der anses for høj, når det er 160 milligram per deciliter eller større. Hvis to eller flere tests viser, dit blod glucose er mellem 100 og 125 milligram per deciliter fire timer efter et måltid, også kendt som fastende blodsukker, vil du være diagnosticeret med prædiabetes eller impaired fasting glucose. Prædiabetes sætter dig i risiko for at udvikle Type 2-diabetes og hjertesygdomme, der i henhold til Joslin Diabetes Center. Hvis to eller flere prøver vis dit blodsukker er større end 126 fire timer efter et måltid, og du vil blive diagnosticeret med diabetes. Foretager ændringer i dine spisevaner og motion, mundtlig recepter og insulin injektioner kan alle bidrage til at sænke dit blodsukker fire timer efter at have spist.

Ændringer i Din Rutine

Hvis dit blodsukker har været inden for normalområdet, og er for nylig blevet forhøjet, undersøge eventuelle ændringer i dine spisevaner og motion. At øge din indtagelse af fødevarer, ændre, hvad du spiser dagligt og spiser for mange høj-kulhydrat eller fedtrige fødevarer kan forårsage udsving i dit blodsukker. Et fald i fysisk aktivitet kan også forårsage en stigning i dit blodsukker. Styr din mad indtag og motion rutine sammen med dit blodsukker til at identificere mønstre, der kan være årsag til denne stigning.

Medicin

Højt blodsukker fire timer efter et måltid kan også være på grund af problemer med din medicin. Hvis du bruger insulin, der er forbi sin udløbsdato eller har været udsat for ekstreme temperaturer, kan det ikke være at arbejde effektivt. I sjældne tilfælde kan du modtage forkælet insulin, når en ordination af insulin er genopfyldt. Se for misfarvning, krystaller, klumper eller partikler i insulin og vende tilbage til dit apotek. Også, være sikker på, at dobbelt kontrollere dosis og tidspunkt på dagen, du er formodes for at bruge dit insulin. En ændring i orale diabetes medicin eller type insulin, kan bidrage til, at disse forhøjede målinger så godt. Kontakt din sundhedspleje udbyder straks, hvis du mener, at din medicin er skyld i det.

Andre Årsager

Hvis du har en sygdom, infektion, feber eller for nylig har gennemgået en operation, dit blodsukker kan blive højere end normalt. Du bør også undersøge dit blod glucose meter, og sørg for at du følger de instruktioner, for at tage din glucose læse ordentligt. Ifølge Joslin Diabetes Center, en forkert læsning kunne være produceret af for lille en blod dråbe, en beskidt meter, er udløbet teststrimler, teststrimler udsættes for varme, kulde, fugt eller luft, eller forkert kalibrering af din måler. Hvis du mener, at din måler er at give unøjagtige aflæsninger, kan du prøve alle de teknikker til fejlfinding og overveje at få en ny måler.

Om Forfatteren

Erica Kannall er en registreret diætist og certificeret sundheds/fitness specialist med American College of Sports Medicine. Hun har arbejdet i klinisk ernæring, fællesskab, sundhed, fitness, sundhed, coaching, rådgivning og food service. Hun har en Bachelor of Science i klinisk diætetik og ernæring fra University of Pittsburgh.

ADVERT

Mest populære