Sund Kost >> Ernæring

Skjulte Gluten og Kasein

Gluten og kasein ofte snige sig ind i fødevarer, hvor du ikke kan forvente at finde dem. For eksempel, fælles produkter, der kan indeholde skjulte gluten er krydderier, supper og salatdressinger, mens forarbejdet kød og slik kan have både gluten og kasein. Den eneste måde at finde dem på, er at komme i vane med at læse ingredienser i den mad, du køber.

Gluten og Kasein Grundlæggende

Gluten og kasein er både proteiner, men gluten findes i hvede, byg og rug, mens kasein er i mælk og mælkeprodukter. Nogle mennesker er allergiske over for et eller begge dele, mens andre har en arvelig tilstand, der kaldes cøliaki. I denne sygdom, gluten udløser en immunreaktion, der forårsager skader og inflammation i tyndtarmen, der også breder sig i hele kroppen. At fjerne den ulovlige proteiner fra din kost er den eneste effektive behandling.

Skjulte Gluten

Selv hvis etiketten siger, gluten-fri, det er stadig smart at tjekke listen af ingredienser. Den indlysende ingredienser -- hvede, byg og rug-kan være en del af et større sigt, såsom hvede stivelse. Andre ingredienser, der indikerer tilstedeværelsen af gluten omfatter autolyzed gær, hydrolyseret vegetabilsk protein, hydrolyseret vegetabilsk protein, modificerede fødevarer stivelse, tekstureret vegetabilsk protein og karamel farve. Ethvert begreb, der omfatter malt, som malt eddike, har skjult gluten. Vitaminer og medicin kan også indeholde gluten, fordi det bruges som filler eller et fortykningsmiddel. I medicin, det er ofte skjult som en form for stivelse, så tøv ikke med at spørge på apoteket eller sundhedspleje udbyder.

Krydskontaminering

Når gluten-fri fødevarer er udarbejdet i tæt nærhed med gluten-holdige mel, de er let tværs af forurenet. Alle det tager er mel på cook ' s forklæde, der er overført via kontakt eller mel partikler svæver gennem luften. Selv deler den samme brødrister i hjemmet kan forårsage et stykke af glutenfri brød at afhente gluten-holdige krummer. Havre er naturligt glutenfri, men de er ofte på tværs af forurenet og derfor betragtes som en kilde af skjulte gluten. I restauranter, købmandsforretninger, eller hvor som helst hvor du køber færdigretter, spørger lederen om, hvor gluten-fri fødevarer er tilberedt, og om de har mixere og redskaber, der afsættes til en gluten-fri proces.

Skjulte Kasein

Fordi mælk er en almindelig fødevare allergen, etiketten skal have en advarsel om, der indeholder mælk ingredienser. Mange kasein-indeholder ingredienser, der er indlysende, fordi de indeholder ord, såsom natrium komælkskaseinat, kalium kasein, og kasein hydrolysat, osteløbe, kasein og kaseinater. Se efter udtryk, som valle og mælk faste stoffer eller mælk, ostemasse. Andre ingredienser, der indikerer tilstedeværelsen af kasein indeholde laktose, lactylate, lactalbumin og noget andet navn, der begynder med "lact." Vær opmærksom på, at fødevarer, der er mærket som ikke-mejeri stadig kan indeholde kasein.

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

Foto Credits

  • Polka Dot Images/Polka Dot/Getty Images
ADVERT

Mest populære